Legendárna nemecká elektronická formácia Kraftwerk plánuje vydať nový Blu-ray disk. Informáciu prezradil člen skupiny Ralf Hütter v rozhovore pre americký magazín Rolling Stone. "Pretvorili sme naše predstavenia do 3D formátu a do priestorového zvuku, akéhosi 3D zvuku," uviedol hudobník.

"Dali sme si záležať na obrázkoch, pretransformovali sme naše archívy zo štúdia Kling Klang do 3D formátu a zosynchronizovali sme ich s hudbou, takže je za tým celkom veľa produkcie. Náš tím v Kling Klang štúdiu tvorí len zopár hudobníkov, technikov a počítačových programátorov. Všetko si robíme sami," dodal muzikant s tým, že zatiaľ nepomenovaná novinka vyjde koncom jesene.

Projekt Kraftwerk založil v roku 1970 Ralf Hütter so svojím niekdajším kolegom Florianom Schneiderom v spomínanom štúdiu Kling Klang v nemeckom Düsseldorfe. Vďaka revolučným elektronickým "zvukovým maľbám" a hudobným experimentom s nahrávkami a syntetizátormi získali Kraftwerk v počas niekoľkých rokov medzinárodné uznanie.

Na konte majú albumy Kraftwerk (1970), Kraftwerk 2 (1972), Ralf Und Florian (1973), Autobahn (1974), Radio-Aktivität (1975), Trans Europa Express (1977), The Man-Machine (1978), Computerwelt (1981), Electric Café (1986) a Tour de France Soundtracks (2003). V súčasnosti sú členmi formácie okrem spomínaného Hüttera aj Fritz Hilpert, Henning Schmitz a Falk Grieffenhagen. Minulý rok sa predstavili s 3D šou aj na festivale Bažant Pohoda v Trenčíne.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/KraftwerkOfficial

Súvisiaci interpreti: Kraftwerk