Americký spevák a raper Frank Ocean debutuje so svojou druhou štúdiovkou Blond (2016) na prvom mieste bristkého albumového rebríčka. Pre 28-ročného interpreta je to premiérové prvenstvo v UK Charte, keďže jeho doterajším maximom bola druhá priečka, ktorú dosiahol s predchádzajúcou štúdiovkou Channel Orange (2012).

Z novinky sa v prvom týždni predalo 32-tisíc kópií, čo je približne o polovicu viac, ako z albumu Pure & Simple (2016) country speváčky Dolly Parton, ktorá tak so svojou 43. štúdiovkou klesla na druhú priečku.

Ocean vydal Blond bez ohlásenia 20. augusta, iba deň po tom, ako zverejnil vizuálny album Endless. Nahrávka, ktorej pôvodný názov bol Boys Don't Cry, vyšla v dvoch edíciách, pričom fyzická verzia obsahuje dvanásť skladieb, zatiaľ čo tá digitálna až sedemnásť. Na novinke sa podieľali napríklad Beyoncé, André 3000, Kendrick Lamar, 88-Keys, Rick Rubin či Pharrell Williams. Hudobník krátko pred vydaním albumu predstavil videoklip k piesni Nikes, ktorá sa nachádza iba na digitálnej verzii.

Christopher Francis "Frank" Ocean je členom hip-hopového kolektívu Odd Future Wolf Gang Kill Them All, s ktorým vydal v roku 2012 debutový album The OF Tape Vol. 2. Jeho prvým sólovým počinom bol mixtape Nostalgia, Ultra (2011). O rok neskôr vydal spomínanú štúdiovku Channel Orange, ktorá sa aj v americkom rebríčku dostala na druhé miesto.

Nahrávka je podľa kritikov z magazínu Billboard najlepším albumom roka 2012 a získala tiež Grammy v kategórii Najlepší súčasný urban album. Ďalšiu Grammy si Ocean vyslúžil vďaka hosťovaniu v skladbe No Church In The Wild dvojice Kanye West a Jay Z.  

Zdroj: SITA
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Frank Ocean