Mário Bendík, Peter Juhás, Marthy Duffek, Matt Bláha a Norbert Brand - to sú mená chlapcov, ktorým sa v priebehu uplynulého víkendu od základov zmenili životy. Vďaka úspechu na kastingoch v Bratislave a v Prahe sa z nich stali členovia nového boybandu s podporou skúsených britských hudobných manažérov.

V priebehu uplynulého víkendu sa v českej i slovenskej metropole zhromaždili desiatky chlapčenských speváckych talentov. Kinosály multiplexov v Bratislave a Prahe zažili talentové kastingy do nového česko-slovenského boybandu. Výsledkom voľby produkcie projektu je päťčlenná skupina, ktorá sa pokúsi preraziť vo svete.

"Na kastingy sa nám prišlo predviesť množstvo nadaných spevákov s výborným hlasom. So zložením finálnej pätice sme maximálne spokojní," pochvaľuje si konečné zloženie novej skupiny český producent boybandu, agentúra Nemoros. Novú chlapčenskú skupinu tvorí dvojica Čechov Matt Bláha (17) z Tisej, Marthy Duffek (16) zo Zlína a trojica Slovákov Norbert Brand (18) zo Šale, Peter Juhás (18) z Lučenca a Mário Bendík (21) z Prešova, ktorí v náročných dvojdňových talentovkách zaujali prísnych porotcov najviac.

"Gratulujeme vám! Od dnes ste súčasťou nového boybandu, ktorý bude vaším novým životom. Čaká vás veľké dobrodružstvo a obrovské množstvo driny. A my dvaja vám pomôžeme, aby ste to všetko zvládli," prihovorili sa mladým mužom bezprostredne po vyhlásení výhercov uznávaní britskí producenti Denis Ingoldsby a Andrew Murray.


S výberom pomáhali aj členovia Luneticu

"Vybrali sme päť úžasných chlapcov, ktorí majú veľký potenciál niečo vytvoriť, pretože majú obrovský talent a krásne hlasy. Máme chraplák, je tam úžasný soulový hlas, ktorý chytí za srdce každé dievča. Chlapci sú v tom najlepšom veku, kedy sa môžu naučiť množstvo vecí a majú najlepší potenciál ukázať všetkým, nielen v Česku a na Slovensku, ale aj v Európe, že na to tu u nás máme a že máme veľké talenty. A myslím si, že dievčatá budú veľmi spokojné, pretože všetkých päť chlapcov navyše aj výborne vyzerá! (smiech) Chcú do toho ísť, sú nadšení, majú veľkú radosť z toho, že sme vybrali práve ich, takže si myslíme, že sme vybrali správne a sme hrdí na to, že sme mohli byť pri tom," uviedol Aleš Lehký, zakladateľ legendárneho českého boybandu Lunetic.

Jeho kolega Vašek Jelínek, ktorý taktiež spolu s ním a s Denisom Ingolsbym a Andrew Murraym pomáhal pri kastingoch ako supervízor a do poslednej chvíle bdel nad správnym finálnym výberom, dodáva: "Som rád, že dorazilo toľko talentov. Sám som bol veľmi prekvapený a o to bolo ťažšie vybrať práve tých päť vyvolených. Nakoniec sa to podarilo a s výsledkom som veľmi spokojný. Každý je typovo a hlavne spevovo úplne iný, a preto to bude zaujímavé ako hudobne, tak vizuálne. Prajem im veľa trpezlivosti, tolerancie medzi sebou, pevné nervy a hlavne veľa šťastia, nebudú to mať jednoduché."

Päticu nových budúcich speváckych idolov čaká v najbližších týždňoch tvrdá drina a prerod na skutočný boyband. Ako prvé povinnosti im už v diári svietia služobná cesta do nahrávacieho štúdia v Londýne, nakrúcanie prvého spoločného videoklipu, hodiny spoločných tréningov, sústredení a skúšok. Od manažmentu už dostali aj prvú bojovú úlohu - vymyslieť si názov, pod ktorým budú vystupovať. Ten bude oznámený už čoskoro spolu s prvým spoločným singlom boybandu.

boyband Zdroj: PR

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Nemoros