Priaznivci zosnulého amerického speváka Roya Orbisona sa môžu tešiť na životopisný film o tomto hudobníkovi. Scenár snímky The Big O: Roy Orbison majú na starosti Ray Gideon a Bruce Evans. Muzikantovi synovia Alex Orbison a Roy Orbison Jr. sa podieľajú na produkcii, pričom ich brat Wesley Orbison je výkonným producentom snímky. Pomôžu im aj Chuck Fleckenstein, Ron Moore a Marty Katz.

Tvorcovia propravovaného filmu The Big O: Roy Orbison majú k dispozícii všetky skladby, ktoré Orbison nahral. "Príbeh môjho otca je fantastický. Bol veľmi inšpiratívny, pretože po všetkom dobrom aj zlom, čím si musel prejsť, mal vždy pozitívny pohľad na život a bol úžasný," uviedol Alex Orbison na margo obľúbeného muzikanta, ktorého život poznačili napríklad aj tragické úmrtia manželky a dvoch synov v 60. rokoch minulého storočia.


Roy Orbison sa narodil 23. apríla 1936 v texaskom Vernone. Preslávil sa piesňami ako Only the Lonely (Know the Way I Feel), Running Scared, Crying, In Dreams, Oh, Pretty Woman či You Got It. Bol tiež členom formácie The Traveling Wilburys, v ktorej hrali aj Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne a Tom Petty.

Americký dvojtýždenník Rolling Stone ho zaradil na 37. miesto v zozname 100 najlepších interpretov všetkých čias a na 13. priečku v zozname 100 najlepších spevákov všetkých čias. Držiteľa niekoľkých cien Grammy v roku 1987 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a o dva roky neskôr aj do Skladateľskej siene slávy. Zomrel 6. decembra 1988. Dožil sa 52 rokov. Od roku 2010 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. 

Zdroj: SITA
Foto: facebook.com/royorbison

Súvisiaci interpreti: Roy Orbison