Víťazom BRIT Award v kategórii Critics' Choice sa stal anglický spevák a hudobník Jack Garratt. Rodák z mestečka Little Chalfont si ocenenie prevezme 14. januára na nominačnom ceremoniáli, kde okrem neho vystúpia aj Jess Glynne a Years & Years. Samotné udeľovanie BRIT Awards sa uskutoční 24. februára.

Ďalšími kandidátmi na cenu Critics' Choice boli speváčky Izzy Bizu a Frances. Tie spolu s Garrattom vybrala porota spomedzi viac ako stovky interpretov z rôznych hudobných žánrov. Uchádzači museli mať podpísanú zmluvu s hudobným vydavateľstvom a mali by tiež v roku 2016 vydať debutový album.

"Som poctený, že mi udelili BRITs Critics' Choice Award. Už len to, že ma nominovali spoločne s Frances a Izzy Bizu, je veľkou poctou a ukážkou sily novej britskej hudby. Dostať túto cenu je neuveriteľné, keď vezmem do úvahy, že som len jedným z hudobníkov pôsobiacich v týchto pre hudbu úžasných časoch. Ďakujem každému, kto za mňa hlasoval, veľmi si to vážim," uviedol Garratt, ktorého debutový album Phase vyjde 19. februára. Predchádzajúcimi držiteľmi Critics' Choice Award sú Tom Odell, Adele, Emeli Sandé, Florence And The Machine, Ellie Goulding, Jessie J, Sam Smith a James Bay.



Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/jackgarrattmusic