O tom, že na spolužitie dvoch ľudí nie je potrebný papier, hovorí aktuálny singel kapely Tiktaci s názvom Divé maky. Autorom hudby aj textu skladby Divé maky je Vlado Čulík. "Prvá verzia pesničky bola v štýle ska, nakoniec ale zvuk kláves rozhodol o tom, že sa ubrala iným smerom," prezradil autor o songu, ktorý sa nahrával v štúdiu Randal pod vedením Jimiho Cimbalu.

Spoluprácu s ním si Tiktaci pochvaľujú. "Má cit pre gitarovú hudbu a vyhovuje nám aj ako človek. Máme u neho rozpracovaný ďalší singel s názvom Svet naopak, ktorý má zatiaľ dve verzie. V jednej som dokonca po prvý raz v živote zaspieval aj ja," dodáva s úsmevom autor ešte nedokončenej skladby Vlado Čulík. Toho teší, že na Divé maky ľudia na koncertoch reagujú veľmi pozitívne.


Možno aj pre text, ktorý reflektuje sučasný stav spoluzitia dvoch vo vzťahu, kde nepotrebujú inštitúciu manželstva na to, aby boli šťastní. "Cítime to jednoducho tak, ako sa hovorí v texte: Spoločne sme si to tak sľúbili, že pocit slobody ten našu lásku uživí," tvrdí Čulík.

Kapela Tiktaci sa aktuálne, okrem dokončovania nového singlu Svet naopak, venuje aj nacvičovaniu akustickej verzie svojho koncertného programu. Muzikantov teší, že hudobná verejnosť zobrala na vedomie nový začiatok tejto partie pod názvom Tiktaci a podľa ich vlastných slov sa ukazuje, že zmena prospela všetkým.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nikoleta Kováčová.

Titulná foto: Jozef Janíček