Slovenská kapela Radiopieces odohrá 19. decembra v bratislavskom Flame Music Bare svoj rozlúčkový koncert v terajšej zostave. Bude to posledný koncert skupiny so spevákom Braňom Višňanským, ktorý v nej pôsobil od jej začiatku a ktorý pokračuje v hudbe ďalej v rámci sólovej kariéry.

Radiopieces vznikli v roku 2014 v Žiari nad Hronom. Ešte tom istom roku sa prvýkrát predstavili v Bratislave na Go2stage koncerte Rádia_FM a následne sa objavili v longliste ankety Radio_Head Awards v kategórii Objav roka. Ich skladby sa zaraďujú väčšinou k rocku alebo alternatívnemu rocku, prevládajúcou témou sú ženy a život mladých ľudí. Takmer všetci členovia kapely sa poznali dávno pred založením kapely, zo žiarskej ZUŠ.

Teraz sa však rozhodli, že sa vydajú rôznymi cestami. Kapela, ako ju doteraz fanúšikovia poznali, sa rozpadá po necelých troch rokoch fungovania. Piesne ako PoviedkaGalaxies alebo Rumové Víly budú znieť poslednýkrát v pôvodnej podobe 19. decembra v bratislavskom Flame Music Bare.

Spevák Branislav Višňanský sa rozhodol zoskupenie opustiť z dôvodu nedostatku času, naplno chce pokračovať v štúdiu medzinárodných vzťahov na Univerzite Komenského a tiež sústrediť sa na sólovú tvorbu len s klavírom a spevom. Ani ostatní členovia skupiny s hudbou nekončia. Juraj Briedoň, Eduard Sekereš a Oliver Ritter sa chystajú čoskoro pokračovať v tvorbe s novým spevákom, s novými pesničkami a pravdepodobne pod rovnakým názvom.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Daniela Grečnerová.  

Foto: archív skupiny