Slovenská speváčka Katka Koščová strávila vianočné sviatky v rodinnom kruhu a Silvester plánuje prežiť rovnako. Ako s úsmevom prezradila, posledné dva roky s manželom aj so sestrou zaspali ešte pred polnocou.

"Pravdepodobne budeme opäť u nás doma aj s ďalšími rodinami mojej sestry a našich najbližších kamarátov. A opäť sa rozdelíme do dvoch domov na našom dvore. Ak to bude mať podobný scenár ako posledné dva roky, tak asi zaspíme tesne pred polnocou," odhalila priebeh ostatných osláv. 

Rok 2016 bol podľa Katky Koščovej všeobecne ťažký a zvláštny. "Veľa som prehodnocovala, veľa rozmýšľam nad tým, kam smerujeme ako spoločnosť a dosť ma to trápi. To, čo sa deje dnes, také tie čudné nálady a potreba utiekať sa k istým formám extrémizmu, si porovnávam s tým, čo sa dialo v Európe v prvej polovici 20. storočia a javí sa to voľajako podobne... Čiže toto sú veci, ktoré ma trápia," uviedla.

Súčasnú situáciu však berie aj ako výzvu. "Trápi ma, že sú ľudia pritlačení k múru, že nevidia iné východisko, ako voľbu extrému. Myslím, že toto je výzva pre všetkých, začať sa zaujímať o veci verejné a pokojne to môže byť na lokálnej úrovni, takto sa dajú robiť najväčšie zmeny. Mali by sme byť ako spoločnosť aktívnejší v pozitívnom zmysle slova, dávať si navzájom dobrý príklad. Bez hnevu, nenávisti, tolerantne, zmysluplne, láskavo," vyznala sa zo svojich pocitov speváčka. 

Rok začína bez predsavzatí, ale so želaniami

Predsavzatia do nového roka si rodáčka z Prešova nedáva, má ale niekoľko novoročných želaní a teší sa na to, čo jej rok 2017 prinesie. "Na konci roka sa zastavím a zľahka ho bilancujem. Ale čím som staršia, tým menej, pretože čas je veľmi relatívny. Želania si dávam. Želám sebe a všetkým dobré zdravie, lebo bez neho nie je nič. Tiež veľa lásky, šťastia, prosperity a Božieho požehnania. A z hĺbky duše si želám mier," podelila sa o svoje želanie.

"Teším sa na množstvo vecí, ale nie je to nič konkrétne, sú to skôr predstavy o tom ako si s mojím mužom a synom pôjdeme niekam oddýchnuť. Budeme skôr vnímať pozitívne správy, upokojíme vášne, ktoré v nás občas po večerných správach dokážu vzkypieť a budeme sa spoločne starať o to, aby nám bolo pekne. Taká jednoduchá mentálna a sociálna očista."

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš / Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Katarína Koščová