Na koncerte Lou Reed Tribute, ktorý sa uskutoční už túto sobotu v bratislavskom klube Randal, vystúpia spolu s ohlásenými kapelami aj špeciálni hostia vrátane karikaturistu Shootyho či Sandry Tordovej, zakladateľky združenia Nota Bene.

Headlinerom koncertu budú pražskí Velvet Underground Revival Band, ktorí Lou Reeda a ďalších členov legendárnych The Velvet Underground naživo doprevádzali na koncertoch v Českej republike aj vo Francúzsku. Okrem nich sa predstaví formácia Kosa z nosa s hosťujúcim bendžistom Shootym a skupina Med so Sandrou Tordovou, ktorá plánuje zahrať aj niekoľko Reedových piesní.


Lou Reed zomrel 27. októbra v obci Amagansett v štáte New York. Dožil sa 71 rokov. Lekár Charles Miller z clevelandskej nemocnice potvrdil, že spevák zomrel v dôsledku problémov s pečeňou, ktorú mu transplantovali v máji. Hudobníčka Laurie Anderson zverejnila po manželovej smrti v týždenníku The East Hampton Star otvorený list, v ktorom napísala, že Reed zomrel, keď sa pozeral na stromy a rukami cvičil tai-či.

Zdroj: PR (Ore Pole), SITA, archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Jason DeCrow

Súvisiaci interpreti: Kosa z nosa, Lou Reed