Prvá z pripravovaných akcií festivalu Grape sa uskutoční 5. februára v bratislavskom KC Dunaj. Vystúpia na nej poľskí The Dumplings a slovenská skupina Talkshow. Po skončení koncertov si obe kapely ešte zahrajú spoločný DJ set.

"Naša prvá tohtoročná akcia nesie názov Večierok, lebo chceme, aby to bolo taký príjemný večer, kde sa stretnú známi, pokecajú a pozrú si zaujímavé koncerty. Samozrejme, bude to aj trošku v duchu festivalu a tak sa nás ľudia budú môcť opýtať na čokoľvek, čo ich ohľadne Grejpu zaujíma. Možno prezradíme aj novinky, ktoré sme pre nich na leto pripravili," uviedol Ján Trstenský, jeden z organizátorov festivalu.

Prvými vystupujúcimi budú poľskí The Dumplings. Iba 17-ročná speváčka Justyna Święs a 18-ročný producent a muzikant Kuba Karaś kombinujú svieže elektro-popové melódie a tanečné beaty. V roku 2014 podpísali zmluvu s poľským labelom Warner Music, pod ktorým im v máji vyšiel debutový album. Kapela odohrala odvtedy vyše 60 koncertov a festivalov, ako napríklad Liverpool Sound City, The Great Escape v Brightone a v lete sa predstavili aj na Grape festivale v Piešťanoch.

Talkshow minulý rok vydali svoj v poradí druhý album Kunst (recenzia). Okrem domácich festivalov ako Grape, Pohoda a Waves, vystúpili na českom Rock for People, Colours of Ostrava, rakúskom On the Rocks alebo aj ako predskokani na viedenskom koncerte britskej kapely The Horrors, amerických The Death Set či švédskych MFMB. Talkshow ako jedinú východoeurópsku kapelu zaradil tento rok do svojho lineupu aj najväčší showcaseový festival SXSW v americkom Austine. 


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Trstenský, organizátor Grape festivalu.

Súvisiaci interpreti: Talkshow