Na český festival Rock for People, ktorý sa bude konať od 4. do 6. júna v Hradci Králové, príde anglická kapela Bastille. Podujatie sa tento rok uskutoční aj v Plzni pod názvom Rock for People Europe, a to od 3. do 5. júla ako súčasť projektu Plzeň 2015 - Európske hlavné mesto kultúry.

V Plzni svoju účasť najnovšie potvrdili rakúsky DJ a producent Parov Stelar a nemecká kapela Guano Apes. "Spomínam si, keď boli Guano Apes na Rock for People po prvý raz. Vtedy sa stali prvou veľkou zahraničnou kapelou, ktorá vo svojej podstate katapultovala festival do zorného poľa širšej verejnosti a naznačila jeho ďalšie smerovanie smerom k zahraničným kapelám. To sa písal rok 1999," uviedol jeden z organizátorov Michal Thomes. Okrem uvedených mien sa v Plzni predstavia aj Bottled in England, De Staat, Gomad! & Monster, JoyCut, The Inspector Cluzo, Movits! a The Ting Tings.

Do Hradca Králové zas tento rok prídu Faith No More, Hollywood Undead, Asking Alexandria a Red Fang, ku ktorým sa aktuálne pridali britskí Bastille. Tí vznikli v roku 2010 v Londýne. Kapelu tvoria Dan Smith, Chris Wood, William Farquarson a Kyle Simmons. Predvlani v marci vydali debutový album Bad Blood, ktorý potom v novembri vyšiel aj v dvojdiskovej reedícii pod názvom All This Bad Blood. Prvá menovaná nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. Na konte majú tiež EP nahrávky Laura Palmer (2011) či Haunt (2013). Zatiaľ sa im podarilo získať napríklad BRIT Award pre nováčika roka 2013.


Zdroj: SITA
Foto: Universal Music