Tradičný rodinný festival Červeník privíta 11. a 12. augusta v miestnom amfiteátri tisícky fanúšikov prevažne domácej hudobnej scény. Tento rok však budú môcť zažiť aj vystúpenie legendárnej skupiny zo začiatku 90. rokov, Milli Vanilli. Tá sa neslávne preslávila tým, že jej členovia ani neboli spevákmi.

Fab Morvan a Rob Pilatus v roku 1988 doslova vystrelili do európsky hitparád albumom All or Nothing, ktorý o rok neskôr vyšiel v celosvetovej reedícii pod názvom jedného z ich najväčších hitov Girl You Know It's True. Následne pozbierali všetky možné ocenenia ako duo Milli Vanilli, no do dvoch rokov bolo po všetkej sláve. Prevalilo sa totiž, že dvojica v klipoch a na vystúpeniach iba otvára ústa, že hlasy na nahrávkach v skutočnosti vôbec nie sú ich hlasmi a že tie veľké hity ako Girl I'm Gonna Miss YouBaby Don't Forget My NumberGirl You Know It's True, či Blame It on the Rain v štúdiu naspievali úplne iní speváci.

Milli Vanilli preto museli dokonca vrátiť cenu Grammy. Nasledovala celosvetová hanba, ktorá prischla najmä ich producentovi a objaviteľovi Frankovi Farianovi - známemu práve pre jeho dôraz na imidž, ktorý povýšil nad spev. Fab a Rob sa ešte pokúsili o návrat v roku 1998, no tesne pred samotným vydaním albumu ukončila ich smelé plány náhla smrť Roba Pilatusa.

Nasledovali sporadické Morvanove pokusy o sólovú kariéru, ktoré však neboli veľmi úspešné. Až do roku 2016, kedy vznikol ambiciózny projekt Milli Vanilli Experience s podtitulom Face Meets Voice. Vzniklo tak jedinečné spojenie známej tváre z projektu Milli Vanilli Faba Morvana a hlasu Johna Davisa, ktorý bol jedným z tých, ktorí v skutočnosti naspievali najväčšie hity skupiny. Milli Vanilli tak ponúkajú príležitosť zažiť ich megahity naživo so skutočným spevákom a zároveň sa presvedčiť, že Fab Morvan sa za posledných takmer tridsať rokov výzorovo vôbec nezmenil.

Prečítajte si: Fab Morvan z Milli Vanilli: Oklamal celý hudobný svet, teraz chystá comeback

Vstupenky na festival Červeník 2017:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík.  

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Milli Vanilli