Anglická kapela Duran Duran vydá v septembri už svoj štrnásty štúdiový album. Názov platne zatiaľ kapela neprezradila, už teraz je však isté, že bude výnimočný zložením producentov a hostí, ktorí sa na nahrávke podieľajú, a že vyjde pod hlavičkou Warner Bros.

Na novej štúdiovke Duran Duran ako producenti spolupracovali Nile Rodgers, Mark Ronson, Mr Hudson a Joshua Blair. Zatiaľ známymi hosťami sú bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante či speváčky Kiesza a multitalentovaná Janelle Monáe, ktorá hosťuje v prvom singli Pressure Off.

"Som veľmi rád, že môžeme privítať Duran Duran v rodine Warner Bros. Je to ikonická, trvácna kapela, ktorá pokračuje v robení brilantnej a večnej populárnej hudby. Kombinácia Duran Duran s Nileom Rodgersom, Markom Ronsonom a Mr Hudsonom je jednoducho vysnívaný tím a skladby, ktoré spolu vytvorili pre tento nový album, sú svieže a pôsobivé ako všetko v doterajšej kariére kapely," uviedol Dan McCarroll, prezident spoločnosti Warner Bros., s ktorou kapela nedávno podpísala zmluvu. "Nemôžeme byť šťastnejší, že sme sa dohodli s Warner Bros. Tešíme sa, že budeme spolupracovať na vydaní albumu nielen s ich americkým tímom, ale tiež s každým z rodiny vydavateľstva po celom svete," vyhlásil basgitarista John Taylor.

Kapela Duran Duran sa sformovala v Birminghame v roku 1978. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Hungry Like the Wolf, Save a Prayer, Is There Something I Should Know?, Union of the Snake, The Reflex, A View to a Kill, Notorious, Ordinary World, Come Undone, (Reach Up for The) Sunrise či What Happens Tomorrow. Najväčšiu slávu zažili v prvej polovici 80-tych rokov a to zásluhou prvých troch albumov Duran Duran (1981), Rio (1982) a Seven and the Ragged Tiger (1983). V súčasnosti skupinu tvoria okrem spomínaného basgitaristu aj Simon Le Bon (spev), Nick Rhodes (klávesy) a Roger Taylor (bicie nástroje).

TIP: Ak si chcete zaspomínať na 80-te roky, nenechajte si ujsť koncert Hollyho Johnsona z kapely Frankie Goes To Hollywood.

Zdroj: SITA (Warner Music/Renáta Tomášová, Duranduran.com, archív)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Duran Duran