Slovenská kultovka Chiki Liki Tu-A sa po veľkonočnej pauze postaví opäť na pódiá a druhú časť CS Tour odpáli koncertom na Hlavnej ulici v Prešove. Návštevníkov čaká spoločenská udalosť, ktorej sa zúčastní veľa pozvaných hostí. Počet vstupeniek je limitovaný a hudobníci odohrajú okrem hitov aj slaďáky.

Naživo sa Chiki Liki Tu-A predstavia po prvýkrát od získania ceny v hlavnej kategórii za Album roka, ktorú dostali od fanúšikov na základe hlasovania v ankete Radio_Head Awards. "Je to výročná porada. Príde pár ľudí, na ktorých nám veľmi záleží a takisto veľmi dôležití ľudia, naši fanúšikovia. Bude to spoločenská udalosť s veľmi pekným koncertom a uvidí sa, či pôjdeme hneď domov alebo sa trochu zatúlame," pozýva spevák a basgitarista Martin Višňovský na štvrtkový koncert v prešovskej Christianii.

Výber miesta, kde skupina aktuálne vystúpi, nie je žiadna náhoda. Až do októbrového koncertu, ktorý Chiki Liki Tu-A odohrali prekvapivo v kultúrnom dome na Solivare, sa hudobníci nezaoberali myšlienkou, kde všade už v rámci svojho rodného mesta vystupovali. "V centre sme už hrali a tak nás nijako extra nezaujímalo hranie v Christianii alebo vo Wave, ale táto situácia to zmenila. Jano Šmajda z Christianie navyše organizoval náš prvý koncert vo Svidníku, kde ma skoro zabila elektrika, pričom už dlho podniká v Prešove, tak mu to chceme nejako vrátiť. Nechodia mu tam hrať slávne skupiny, no a keďže my už sme slávna skupina, tak tam zahráme," dodáva basgitarista.

Naozajstnú slávu by mala kapela získať o tri roky a ocenenie z Radio_Head Awards v hlavnej kategórii Album roka je postupným presunom k tomu. "Zvykáme si na to a samozrejme nás cena potešila, pretože v realite je podstatná skôr podpora toho, že existuje niečo, čo dáva zmysel a je jedno, že to trvalo dvadsať rokov a tiež, že je to z východného Slovenska. Je to veľká zmena a takisto nezmyselný zážitok, ako keď naši futbalisti vyhrali s Talianmi v Afrike. To sa už nezopakuje. Vyčerpali sme si kredit za tých dvadsať rokov, je to veľmi dobrý pocit," ďakuje skupina svojim fanúšikom a teší sa na nich v mestách, kde minulý rok nestihla predstaviť svoju novinku Slzy tvý mámy, Šedivý a spol.

Lístky na vybrané slovenské koncerty sú dostupné v sieti Predpredaj.sk alebo priamo v kluboch.

Chiki Liki Tu-A CS Tour 2016

31.3. Prešov, Christiania
1.4. Zvolen, DK ŽSR
2.4. Vrbové, DK
7.4. Košice, Tabačka - vstupenky
8.4. Spišská Nová Ves, Legenda Pub
9.4. Poprad, Rockfabric
15.4. Svidník, Holičstvo
16.4. Stará Ľubovňa, Bururu

Vypočujte si celý album Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. na Deezeri:

   
Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Chiki Liki Tu-A Edo Kopček. 

Foto: Katarína Ácel – Gáliková

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a