Mt Accord je hudobný pseudonym mladého slovenského producenta ambientnej elektroniky, ktorý žije a pôsobí v Londýne. Na anglickej značke Colour8 nedávno vydal svoje debutové EP In Reverie, ktoré po niekoľkých skladbách na kompilačkách a (ne)oficiálnych reworkoch predstavuje jeho prvú celistvú zbierku skladieb.

In Reverie je kolekciou pravých hudobných meditácií, často hudobne abstraktných, ktorými Mt Accord reflektuje nad konkrétnymi momentmi: prechádzkami po pláži, čítaním v tichosti či nakupovaním v obchode. Nespracované terénne nahrávky doplnené o bohaté zvukové štruktúry vytvárajú spolu jednoduché hudobné pohľadnice. Podľa samotného hudobníka pôvodom z Banskej Bystrice ich spája snaha vyjadriť pocit domova.

Jeho debut už zaujal aj redakciu prestížneho britského hudobného magazínu pre náročnejších The Quietus, ktorý o ňom okrem iného napísal: "Mt Accordove debutové EP plné hudobných miniatúr predstavuje jednoduchý, ale efektívny spôsob premeny mdlých zvukov na majestátne a zasnené sekvencie."

EP, ktoré bolo nahraté koncom minulého roka v Anglicku a Izraeli, vychádza na limitovanej edícii bielych kaziet a vo všetkých digitálnych formátoch na Bandcampe. Tiež sa dá vypočuť cez streamovacie služby ako Deezer, Spotify či Apple Music.



Zdroj: Colour8