Načo pôjdem domov Tour 2015 je názov pripravovanej šnúry koncertov, na ktorej sa v októbri stretnú dve výrazné kapely z oboch strán rieky Moravy. Slovenský Vidiek navyše ponúkne špeciálny program, v ktorom sa na pódiu predstaví spolu s členmi uznávaného etno-jazzového súboru Pacora Trio.

Čechomor je svitavsko-pražská hudobná skupina, ktorá hrá české, moravské, sliezske, ale aj slovenské ľudové piesne vo folk-rockovom šate. Na scéne je už od roku 1988, pričom do roku 2000 pôsobila pod názvom I. Českomoravská nezávislá hudební společnost. Vďaka svojej originalite a skvelým koncertom patrí medzi lídrov českej world music scény, pričom pravidelne vystupuje aj u nás.

Zatiaľ posledný štúdiový album s názvom Místečko vydala kapela v máji 2011. Neskôr ešte uviedla na trh DVD Čechomor v Národním a live album Čechomor 25 - Český Krumlov live (2013) so záznamom z koncertu, ktorý bol súčasťou veľkého turné k 25. výročiu založenia kapely.

Prečítajte si: Karel Holas z Čechomoru: "Všetko v živote mám vďaka husliam"

Kapelu Vidiek z Rovinky pri Bratislave asi netreba nikomu u nás špeciálne predstavovať. Partia okolo nezameniteľného frontmana Janka Kurica sa preslávila spojením mestskej hudobnej profesionality s dedinským hudobným naivizmom a pestrým mixom hudobných štýlov a vplyvov od popu až po ska a reggae.

Na jesennom turné sa predstaví v jedinečnom koncertnom programe spolu so slovensko-moldavským telesom Pacora Trio, ktoré do najväčších hitov skupiny Vidiek prinesie aj prvky folklóru, jazzu a vážnej hudby.

Načo pôjdem domov Tour 2015:

14. 10. - Košice, Diamond People Club
15. 10. - Banská Bystrica, Ministry of Fun
21. 10. - Trenčín, Piano Club
22. 10. - Bratislava, Ateliér Babylon

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Text: Hudba.sk (zdroj: Vidiek, Predpredaj.sk, archív Hudba.sk)
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Čechomor, Vidiek