Britský hudobník Damon Albarn pre magazín NME uviedol, že nový album jeho skupiny Blur nemusí nikdy vyjsť. Kapela pritom nahrala nové skladby minulý rok v máji. Ako však 46-ročný hudobník uviedol, obáva sa, že sa k nim už nikdy nevráti.

"Nahrali sme 15 skladieb. Najhoršie je, že keby som vtedy mohol písať texty o tom, aké to vtedy bolo, asi by sme už boli hotoví. No niekedy, keď veci nemôžete urobiť naraz, vytratí sa to a teraz už ani neviem, o čom by som v tých skladbách spieval. Sú tam dobré nahrávky, ale asi nikdy nevyjdú," prezradil Damon Albarn.

"Rád robím nahrávky v krátkom čase, ak môžem. Pri novom albume sme veľa cestovali medzi miestom, kde sme bývali a miestom, kde sme nahrávali a nálada bola napätá. Myslím, že to je dôvod, prečo sme to vtedy nedokončili," vysvetlil interpret, ktorý pôsobí aj v projekte Gorillaz.

Damon Albarn vydal so skupinou Blur albumy Leisure (1991), Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997), 13 (1999) a Think Tank (2003), s Gorillaz zas štúdiovky Gorillaz (2001), Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011). Na konte má aj sólový album Everyday Robots (2014), dvoj-EP Democrazy (2003), päť spoločných albumov či štyri soundtracky filmov a divadelných hier. Britský týždenník New Musical Express (NME) mu tento rok udelil Cenu za novátorstvo.

Prečítajte si: Blur vydajú živú nahrávku Live At The Budokan


Zdroj: SITA
Foto: Blur.co.uk

Súvisiaci interpreti: Blur