Presne šiesteho októbra bude mať premiéru nový česko-slovenský film Pirko, ktorého príbeh sa zameriava na mladú Martinu a jej strastiplnú životnú cestu po vyjdení z detského domova. V pondelok predstavil Rytmus aj sprievodný singel k filmu spolu s videoklipom, ktorý dostal názov Pierko.

Fanúšikovia Rytmusa už netrpezlivo očakávajú vydanie jeho nového sólového počinu Krstný otec, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta ešte tento rok. Po ochutnávke Pozor teraz prichádza na rad nie ďalší singel z albumu, ale filmový soundtrack Pierko, ktorý raper nahral so speváčkou Mons Berry.

Ide o titulnú skladbu k filmu Pírko z dielne Lucie Klein Svobodovej a Petra Klein Svobodu, ktorého hlavnú úlohu si zahrala slovenská herečka Dominika Zeleníková. Stvárnila mladú chránenkyňu detského domova, ktorá vycestuje do Prahy za svojou láskou, no bude musieť prejsť tvrdou skúškou dospelosti, ktorá zahŕňa aj drogy, zneužívanie či zradu.

Zábery z pripravovanej snímky sa mihnú aj vo videoklipe, ktorý predstavil Rytmus. Okrem toho je ladený skôr jednoducho, raper aj speváčka Mons Berry sa v ňom objavujú v exteriéroch medzi polozbúranými budovami. O hudobnú produkciu sa postaral Maiky Beatz a emotívna melódia i text podporujú melancholickú náladu filmu a celého príbehu.


O filme

Martina alias Shakira vyrástla v detskom domove. Svojich biologických rodičov nikdy nepoznala, predstavy o svete tam "vonku" nasávala z televíznych seriálov. A potom konečne nadišiel deň jej osemnástych narodenín. Vyslobodenie a vstupenka do vysnívaného života, pár peňazí v obálke a amulet od kamarádky na krku. S hlavou plnou naivných predstáv vyrazila do veľkého sveta, v prvom rade však za Romanom, láskou z decáku.

Život nabral rýchly spád a prišiel pád. Roman ju zatiahol do partičky zhulených mladých bezdomovcov, zlodejíčkov a kšeftárov, nakoniec ju sám predal pasákom. Blonďatý operený anjel sa stal len perspektívnym zdrojom príjmov. Podľa toho sa s Martinou aj zaobchádzalo. Hrubé násilie, brutálne zneužívanie, drogy, bezmocnosť… A potom konečne útek. A nádej. Martina s obdivuhodnou urputnosťou bojuje o svoju šancu na šťastie a nájde ho tam, kde by to asi málokto čakal. 


Zdroj: Csfd.cz, Bontonfilm, mž
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Rytmus