Pražská pop rocková kapela Instinct zverejnila nový videoklip, ktorý vznikol k skladbe Valčík s ilúziou. Ukazuje v ňom stretnutie dvoch mladých ľudí hľadajúcich lásku a pochopenie v reálnom živote, nie v sociálnych sieťach. V hlavnej úlohe sa predstavila kapela Instinct a jej publikum, dvaja sympatickí herci a nočná Praha.

Po šiestich mesiacoch od uvedenia singla Na púšti je tu ďalšia pieseň, ku ktorej Instinct pripravili videoklip. Poslucháči sa na novinku navnadili už počas letných mesiacov, kedy ju mohli počuť z éteru Slovenského rozhlasu. Hudobníci spropagovali uvedenie vizuálu opäť formou krátkej upútavky. "Skúsili sme to už pri predchádzajúcom klipe k piesni Na púšti a odozva bola viac než príjemná, preto sme teaser pripravili aj teraz. Chceli sme ho však poňať trochu inak, dalo by sa povedať, že filmovo."

Instinct, videoklip Valčík s ilúziou Zdroj: Youtube

"V klipe sa odohráva príbeh, ktorý je odrazom dnešnej doby, online komunikácia a s ňou spojene nedorozumenia, hlavne vo vzťahoch. V podstate odráža to, čo sa popisuje aj v texte piesne," dodáva. Videoklip sa natáčal v priestoroch známeho pražského podniku Retro Music Hall. Zahrali si v ňom nielen priatelia kapely, ale aj neznámi ľudia, ktorých oslovili hudobníci na ulici. Najväčší priestor je však venovaný dvom mladým ľuďom, ktorých stvárnili herec a model Lukáš z Prahy a herečka Barbora z Olomouca, kde hráva v tamojšom divadle.

Vo videoklipe Valčík s ilúziou môžu fanúšikovia vidieť prvýkrát pohromade celú kapelu v novom zložení: spevák Lukáš, gitarista Miro, bubeník Ondřej, basgitarista Jian Cobain z Malajzie a klávesák David. Vo svojej tvorbe sa snažia o prienik kvalitných slovenských textov a chytľavých melódií s moderným zvukom súčasného pop rocku. Medzi ich inšpirácie patrí napríklad kapela The Script. Viac sa o kapele dozviete na oficiálnej Facebook stránke www.facebook.com/instinctband.


Zdroj: Music Press Production