Americká rocková kapela Faith No More zverejnila videoklip k piesni Cone Of Shame. Formácia nakrúcala akčnú novinku v Macedónsku. O jeho réžiu sa postaral Goce Cvetanovski.

Westernovo ladený videoklip má zápletku postavenú na stretnutí staršieho muža a prostitútky v bare typickom pre tento filmový žáner. Časť členov Faith No More predstavuje barových muzikantov hrajúcich na gitaru, akordeón a mandolínu. Postavy v klipe si zahrali Mitko Apostolovski, Slagana Vujosevik či Ismail Kasumi.   

Skladba Cone Of Shame pochádza z albumu Sol Invictus, ktorý kapela vydala vlani v máji. Nahrávka obsahuje aj single Motherfucker, Superhero a Sunny Side Up. O produkciu štúdiovky sa postaral basgitarista kapely Billy Gould.   


Počiatky kapely Faith No More siahajú do roku 1979, keď vznikla skupina Sharp Young Men. Neskôr sa premenovali na Faith No Man a potom na Faith No More. Do roku 1998, keď ohlásili ukončenie činnosti, vydali šesť štúdioviek. Komerčne najúspešnejšie boli nahrávky The Real Thing (1989) a Angel Dust (1992).

Skupina, ktorú v rokoch 1990 až 1993 tri razy nominovali na Grammy, svoju činnosť obnovila v roku 2009. Jeden z prvých comebackových koncertov odohrali v júni 2009 na rakúskom festivale Nova Rock. Medzi úspešné single kapely patria Epic alebo Easy.   

Zdroj: SITA, leh
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Faith No More