Black Night, Hush, Child In Time či Smoke On The Water - to sú len niektoré zo svetoznámych hitov formácie Deep Purple, ktorá sa 27. októbra 2015 predstaví v Ostrave a 28. októbra 2015 v Plzni, kde vystúpi ako súčasť oficiálneho programu Európskeho hlavného mesta kultúry.

Deep Purple ovplyvnili hudobných fanúšikov na celom svete. Predaj ich albumov presiahol 100 miliónov kópií a ich piesne dodnes patria k notoricky známym klasikám rockovej hudby. Za celú dobu existencie kapely sa v nej vystriedalo množstvo zvučných mien, ako napríklad David Coverdale, Ritchie Blackmore alebo Joe Satriani.

Formácia aktuálne pôsobí v zložení Ian Gillan (spev), Roger Glover (basgitara), Steve Morse (gitara), Ian Paice (bicie) a Don Airey (klávesy). Deep Purple majú na konte devätnásť štúdiových albumov, pričom ten posledný s názvom Now What?! im vyšiel v roku 2013. O jeho produkciu sa postaral Bob Ezrin a vo svete hudobnej kritiky sa mu dostalo množstvo pozitívnych reakcií.

Naposledy sa Deep Purple v Českej republike predstavili v pardubickej ČEZ Aréne, predtým v zámockom parku v Slavkove pri Brne. Na ich nadchádzajúce koncerty sa môžu tešiť fanúšikovia 27. októbra 2015 v Ostrave a 28. októbra 2015 v Plzni, kde vystúpia v rámci oficiálneho programu Európskeho hlavného mesta kultúry.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Petr Novák z usporiadateľskej agentúry Live Nation.

Foto: Jim Rakete

Súvisiaci interpreti: Deep Purple