Po letnej, netradične akustickej balade Empty Spaces sa rockové duo Youcoco opäť hlási o slovo s novou skladbou. Zložila ju Radka počas svojho nedávneho pobytu v dublinskej štvrti Rathmines, dostala názov Vision 45 a ide o charakteristický "melodický hluk", ktorý fanúšikovia poznajú z debutového albumu Big Now! (2010).

"Nápad na túto skladbu prišiel nenápadne, keď som vyčerpaná po každodennej práci hľadela na divoké írske more, dumala nad zmyslom konzumnej spoločnosti a počúvala pri tom Foxygen, posledný album My Bloody Valentine a aj vážnu hudbu. Svoju úlohu zohrali aj filmy Davida Lyncha, najmä Mulholland Drive a hudba skvelého westernu Dead Man. Je to skladba o láske, telesnej i duševnej. A je to len vízia. Vízia 45," hovorí o vzniku skladby Radka.

Youcoco sa v novinke nebáli oprieť do gitár a výsledkom je zvuková stena s éterickým vokálom a snovou atmosférou, ktorej finálna zvuková podoba bola
v réžii Matesa Homolu v trenčianskom štúdiu MenAtSound. Singel Vision 45 vychádza práve dnes, 30. októbra, na značke Deadred Records v digitálnej forme vo formátoch MP3, FLAC. Stiahnuť si ho možno zo stránky vydavateľstva www.deadred.sk a na kapelovom Bandcampe. Grafické stvárnenie singla si vzala na starosť opäť Ria vo svojom štúdiu Samo&Sato. 

Kapela Youcoco vystúpi najbližšie naživo v rámci Pohoda_FM Live v utorok 4. novembra o 20:00 v Komornom štúdiu 5 bratislavského RTVS na Mýtnej ulici. Vstup je voľný. Viac informácií nájdete na Facebook stránke kapely.



Zdroj: Deadred Records

Súvisiaci interpreti: YouCoco