Už o týždeň bude rozhodnuté. Po niekoľkých mesiacoch hľadania novej speváckej hviezdy sa súťaž chýli k absolútnemu záveru, v ktorom spoznáme víťaza tohto ročníka. O titul SuperStar už nezabojuje Dalibor Slepčík, ktorému diváci vo včerajšom kole neposlali dostatok hlasov.

V tomto kole sa už ťažšie hľadali najlepšie a najhoršie výkony. Štvorica spevákov bola viac-menej vyrovnaná a každý súťažiaci podal dva vyrovnané výkony. Preto už ani porotcovia nehľadeli na prípadné drobné zaváhania, skôr už vo svojich hodnoteniach rekapitulovali celý priebeh v súťaži. No v závere sa predsa len zhodli, že adeptom na vypadnutie je zrejme Dalibor.

Favorit, nefavorit, nič nie je isté

A dôvod? Dvojicu Emma Drobná a Štepán Urban zhodnotili ako už tradične stabilnú vo svojich výkonoch a Pavol Kovalíček podľa nich predviedol svoje najlepšie vystúpenia v súťaži. Dalibor predviedol opäť výborné čísla, ktoré však popri tejto silnej trojici súťažiacich zaujali o čosi menej. Jeho vypadnutie sa dalo očakávať, i keď reakcie na oficiálnom facebookovom profile súťaže už od začiatku naznačovali, že 15-ročnému chlapcovi sa buduje mohutná fanúšikovská základňa.

Často sa však práve tieto zdanlivo jednoznačné veci stanú zároveň záhubou. Prílišná istota hlasujúcich, že ich favorit má určite diváckych hlasov na rozdávanie nestačí. Tak ako teraz v prípade Slepčíka, ktorý bol od začiatku jedným z favoritov na superfinalistu. Vypadnutie pred absolútnym finále bude Dalibora určite ešte dlho mrzieť, no už z predchádzajúcich ročníkov vieme, že nie vždy to po súťaži dotiahne najďalej jej víťaz. Možno sa Dalibor uchytí aj bez vytúženej výhry. O tom je však teraz predčasné polemizovať, pretože to nezávisí iba od neho, obzvlášť v jeho veku.

Slepčíkove posledné vystúpenia

Ako prvú skladbu večera sa Dalibor Slepčík zvolil pieseň Love Never Felt So Good, ktorej pôvodnými interpretmi sú Michael Jackson a Justin Timberlake. Daliborova interpretácia sa porotcom mimoriadne páčila. "Tvoja najsilnejšia stránka je tvoja pódiová prezentácia, zo všetkých štyroch čo ste tu, okrem toho, že dobre spievaš. Ako jediný vieš tancovať. Výborné číslo," zhodnotil Habera. "Tento typ hudby ti sedí, bolo to skvelé vystúpenie," pridala sa i Klára a v podobnom duchu sa niesli slová Ondřeja Soukupa: "Si v takomto type muziky fakt dobrý. Ale ja vidím ľahostajnosť v tvojej tvári, mala by tam byť väčšia zaangažovanosť, to mi u teba chýba, ale v tom speve to je," Ondřej.

Druhým songom I Believe I Can Fly sa mu už podarilo na plnej čiare presvedčiť aj Soukupa, ktorému sa toto vystúpenie páčilo viac ako Jackson a cítil väčšiu spätosť Dalibora s hudbou. Paľo Habera našiel zopár neistých momentov a možno aj preto použil nasledovné slová: "Keby si náhodou nepostúpil, tak si bol obrovským prínosom pre túto súťaž." Marta Jandová ho označila za hrdinu, nakoľko sa zamyslela nad tým, akú záťaž táto súťaž kladie na 15-ročného chlapca.

Pre Dalibora Slepčíka sa teda, pre mnohých možno nečakane, pre ďalšiu skupinu zase celkom namieste, skončila cesta v súťaži. Tá však ešte o týždeň dlhšie potrvá pre superfinalistov Emmu Drobnú, Štepána Urbána a Pavla Kovalíčka. Máte medzi touto trojicou svojho favorita na víťaza?

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra