V pripravovanej komediálnej dráme britskej televíznej stanice Sky Arts si legendárneho speváka Michaela Jacksona zahrá anglický herec Joseph Fiennes, známy najmä vďaka stvárneniu Williama Shakespearea vo filme Zamilovaný Shakespeare (1998). Viacerí fanúšikovia Kráľa popu po zverejnení tejto informácie vyjadrili svoje rozhorčenie.

Joseph Fiennes na kritiku reagoval priznaním, že sám bol ponukou tejto úlohy vo filme s názvom Elizabeth, Michael & Marlon veľmi prekvapený a pre nesúhlas fanúšikov s jeho obsadením má pochopenie. "Som beloch zo strednej vrstvy z Londýna. Som šokovaný rovnako ako možno aj vy," povedal 45-ročný rodák z mesta Salisbury pre americkú reláciu Entertainment Tonight. Ako dodal, očakával kritiku za to, že stvárni Afroameričana, no nemyslí si, že by jeho farba pleti mala hrať veľkú úlohu.

"Jackson mal určite problém, problém s pigmentom. Tomu naozaj verím. Pravdepodobne mu bola bližšia moja farba ako jeho pôvodná," vyjadril sa Fiennes. V čase, kedy sa viacerí umelci rozhodli pre nedostatočnú reprezentáciu černošských hercov a filmárov bojkotovať odovzdávanie Oscarov, však zrejme Angličan s týmto argumentom minimálne u amerických fanúšikov neobstojí.

Príbeh, ktorý sa možno ani nestal

Dej pripravovaného filmu sa zameria na cestu autom z New Yorku do Ohia, ktorú údajne Michael Jackson podnikol s herečkou Elizabeth Taylor a hercom Marlonom Brandom po teroristických útokoch 11. septembra 2001. "Je to istým spôsobom šialené, no scenár je príjemný a spôsob interakcie medzi nimi tromi je zábavný a tiež plný dojemností. Je to ľahká komédia. V žiadnom prípade nie je zlomyseľná," priblížil snímku Fiennes.

Detaily údajnej spoločnej cesty troch svetových hviezd hudobného a filmového sveta prvý raz publikoval magazín Vanity Fair v roku 2011. Podľa informácií zverejnených v článku Michael Jackson v septembri 2001 pozval Taylor a Branda na svoje vystúpenie v Madison Square Garden. Po tom, ako pre teroristické útoky zrušili lety, rozhodli sa do Kalifornie cestovať autom. Podľa bývalého spevákovho zamestnanca sa trojica dostala až do Ohia. Informáciu však vyvrátil jeden z herečkiných asistentov, ktorý tvrdil, že zostala v New Yorku a navštívila miesto útoku.

Napriek tomu sa dodnes nepotvrdené informácie stali námetom na film. V úlohe dvojnásobnej držiteľky Oscara Elizabeth Taylor sa predstaví Stockard Channing známa najmä ako Rizzo z filmového muzikálu Pomáda (1978). Predstaviteľa ikonického krstného otca Dona Vita Corleoneho si zahrá Brian Cox. O scenár sa postaral škótsky autor Neil Forsyth, pričom výrobu zastrešuje produkčná spoločnosť anglického herca a futbalistu Ralfa Littlea.

Zdroj: SITA (Etonline.com, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo - Chris Pizzello / Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson