Tosca, majstri hudobného žánru downtempo, sa vracajú na Slovensko. Rakúske duo po viac ako troch rokoch opäť vystúpi v Bratislave s novým repertoárom z čerstvo vychádzajúceho albumu, s neodmysliteľnou vizuálnou projekciou a v spoločnosti domáceho producenta Jimmyho Pé.

Za posledných dvadsať rokov bol projekt Tosca vyjadrovacím prostriedkom osobných pocitov a nálad producenta Richarda Dorfmeistera a skladateľa Ruperta Hubera, dvoch spolužiakov a kamarátov z Viedne Teraz, po desiatich albumoch s novou nahrávkou Going Going Going pomyselne uzatvárajú kruh návratom k hlbokým, hypnotickým beatom a zvuku, ktorý ich preslávil na začiatku kariéry.

Albumy projektu Tosca, z ktorých väčšina vyšla na ikonickej berlínskej značke !K7 sú považované za míľniky žánru downtempo. Progresívni Viedenčania s nimi obehli svet, zahrali na známom festivale Coachella a zaslúžene získali honor a viacnásobnú nomináciu ako najlepšia rakúska kapela. Hudbu Tosca dobre poznajú aj slovenskí poslucháči, ktorí si ju naposledy mohli vypočuť naživo na festivale BA City Beats 2014.

S novým albumom sa síce Rakúšania vracajú ku koreňom, ale rozhodne nejde len o prípad oživovania zašlej slávy. Ich nahrávka je výsledkom pretlaku nápadov dvoch inovátorov elektronickej scény a exkurziou do sveta ambientu, synthpopu, housu a dvojici príznačného downtempa.

Slovenskí fanúšikovia sa o tom môžu presvedčiť 25. marca v bratislavskom klube MMC. Dvojkoncert Tosca live + Jimmy Pé live sa profiluje ako elektronická koncertná udalosť prvej polovice roka aj vďaka tomu, že Jimmy Pé bude pár dní pred akciou vydávať svoje nové 6-trackové EP. Jeho vystúpenie v MMC teda bude oficiálnym krstom nových skladieb. O afterparty sa postará jeden z členov Tosca Richard Dorfmeister svojím DJ setom v Nu Spirit Clube.  

Vstupenky:  Predpredaj.sk



Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Alexander Čerevka.  

Foto: Markus Roessle

Súvisiaci interpreti: Tosca