Po úspešnej koncertnej šnúre Elán Best Of, ktorá sa uskutočnila v roku 2012, vyráža legendárna slovenská formácia opäť na turné. Svoje najväčšie hity plánuje okrem Brna, Prahy a Ostravy zahrať aj v Bratislave, kde sa predstaví 28. októbra v priestoroch Slovnaft arény.

"Máme toľko hitov, že nie je možné ich odohrať v rámci jedného koncertu. Preto vyrážame opäť na turné aj s úplne novou šou," hovoria členovia Elánu. Ich slová iba potvrdzuje Vlado Moško z produkčnej agentúry MC production. "Napriek tomu, že halové koncerty budú vychádzať z konceptu úspešného Best of turné, fanúšikovia sa môžu tešiť na úplne novú šou. Meníme dizajn pódia, celý vizuál aj dramaturgiu. Asi nám pribudnú aj niektorí muzikanti," spresnil.

Na nový repertoár sa počas sústredenia bude pripravovať nielen kapela, ale aj 150-členný koncertný tím, ktorý sa okrem iného bude venovať vizuálnym efektom a svetelnej šou. Produkčný tím bude techniku do hál v Česku a v Bratislave prevážať až na deviatich kamiónoch.

Turné bez Henryho Tótha

Kapelu Elán v súčasnosti tvoria Jožo Ráž (spev, basgitara), Jano Baláž (spev, gitara) a Vašo Patejdl (klávesy, spev), ktorí spoločne skladajú piesne. Súčasťou formácie však sú aj Peter Farmbauer (gitara, spev), Ľubo Horňák (klávesy) a Boris Brna (bicie).  Jedným z členov bol donedávna i známy slovenský gitarista Henry Tóth, ktorý však podľa vlastných slov v Eláne skončil. Podľa informácií, ktoré zverejnil portál Nového Času, ho z kapely vyhodili.

"Tá spolupráca už nedávala zmysel. Roky to vo mne vŕtalo, že ako ďalej. Uľahčilo mi situáciu, keď som sa dozvedel, že je to takto. Aspoň som to nemusel urobiť ja," uviedol v rozhovore pre Čas.sk hudobník. Jeho vyjadrenia potvrdila i manažérka Elánu - Karolína Halenárová: "Skupina Elán teraz pripravuje nový koncertný program, ktorého súčasťou pán Henry Tóth nie je."

"Nakoniec som dostal toľko financií, koľko som chcel, ale to situáciu nevyriešilo. Esprit pominul. Priznám sa, že ja som si niekedy otvoril ústa. Chápal som, že nie som najdôležitejší člen, ale bol som dosť kvalitný člen. Proste ma to prestalo baviť a ich tiež prestalo baviť pozerať sa na mňa, ako ma to nebaví. Nenašli sme spoločnú reč už niekoľko rokov," spresnil Tóth. Obe strany však podľa Nového Času nevylúčili prípadnú spoluprácu v budúcnosti.


Zdroj: PR (Silvia Turnerová), Cas.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Elán