Známy slovenský gitarista a líder rockovej skupiny Metalinda Peter Sámel hral ako dieťa roky na husle. "Od piatich rokov som chodil na husle, bol to obľúbený nástroj mojej mamy, tak ma na ne rodičia prihlásili do ľudovej školy na Hálkovej," prezradil v rozhovore pre agentúru SITA.

Ako však priznal, od malička viac túžil stať sa gitaristom. "Chcel som byť gitarista, tak rodičia povedali, že v pohode, dva roky nech chodím na husle a potom, keď mi dorastú prsty, prestúpim na gitaru. No keď som sa o dva roky ozval, že chcem tú sľúbenú gitaru, povedali mi, že už je neskoro. Takže som dochodil husle, osem rokov, a potom som sa začal zas cítiť, že som bubeník, chodil som dva roky na bicie spojené s kontrabasom. Gitarista som len samouk," priblížil Peter Sámel. "Za socíku to bolo iné, vtedy bolo veľa gitaristov a málo huslistov. Nových gitaristov už nik nepotreboval," poznamenal 48-ročný hudobník.

Dnes by podľa vlastných slov v kapele najradšej spieval. "Keby som mohol, chcel by som byť spevákom. To je najväčšie terno, spevák zožerie všetku slávu a pritom je za tým všetkým vždy celá kapela, celá kapela maká, aby sa niekam dostala a spevák zožne celú slávu," zasmial sa gitarista a kapelník, ktorý je jediným pôvodným členom skupiny Metalinda. Od jej vzniku v roku 1983 sa v zostave prestriedalo viac než tucet hudobníkov a spevákov, frontmanom je od roku 2012 Jaroslav Mojžiš. Svoj posledný štúdiový album vydala kapele ešte v roku 2007, keď bol spevákom Patrik Imre. Najväčšie úspechy kapela zaznamenala v 90-tych rokoch s frontmanom Paľom Drapákom.

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Facebook.com/OfficialMetaLinda

Súvisiaci interpreti: Metalinda