Anglický hudobník Billy Idol vydá očakávanú autobiografiu Dancing with Myself 7. októbra. Novinka podľa neho ponúkne príbehy o kultúre, sexe, drogách a rock'n'rolle. Päťdesiatosemročný spevák bude v knihe spomínať na profesionálny aj súkromný život.

Nevynechá zážitky z detstva, z punkovej éry vo Veľkej Británii s už nefungujúcou kapelou Generation X, pripomenie aj úspešnú sólovú dráhu z 80. rokov minulého storočia.

Fanúšikovia a fanúšičky budú môcť hudobníka počuť a vidieť naživo už 20. júna v bratislavskej Aegon aréne. O deň neskôr vystúpi v pražskej Incheba aréne. Sprevádzať ho bude kapela, ktorej členom bude aj známy gitarista a Idolov dlhoročný súpútnik Steve Stevens.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Billy Idol sa narodil ako William Michael Albert Broad 30. novembra 1955. V roku 1976 pomáhal zakladať spomínanú punk-rockovú kapelu Generation X. Idol formáciu neskôr opustil a v roku 1981 v New Yorku odštartoval sólovú dráhu. Na konte má sedem štúdioviek, pričom zatiaľ posledný, vianočný album s názvom Happy Holidays, vydal v decembri 2006.

Medzi jeho hity patria skladby ako Eyes Without a Face, White Wedding alebo Rebel Yell. Počas kariéry získal jednu Brit Award, tri razy ho nominovali na cenu Grammy a desať ráz na MTV Video Music Award, pričom za videoklip ku skladbe Cradle of Love toto ocenenie aj získal. Tento rok v októbri plánuje vydať nový album Kings & Queens of the Underground.

Zdroj: SITA
Foto: Billyidol.net

Súvisiaci interpreti: Billy Idol