Americký folk-rockový hudobník Paul Simon vyrazí na jeseň na európske turné, pričom sa 17. októbra zastaví aj v Prahe. Sedemdesiatštyriročný interpret predstaví počas koncertnej šnúry nový album Stranger To Stranger, ktorý sa má dostať do predaja 3. júna.

Trinásty sólový album Paula Simona prinesie strhujúce a nápadité skladby, ktoré dodávajú jeho povestnej virtuozite speváka a skladateľa svieži a energický nový kontext. Ide o prvú štúdiovú nahrávku od uznávaného albumu So Beautiful or So What z roku 2011. Rodák z Newarku v New Jersey ho okrem Prahy, kde vystúpi v O2 Aréne, predstaví napríklad aj v Berlíne, Bruseli, Londýne, Paríži či Zürichu. Okrem piesní z nového albumu plánuje Paul Simon zahrať aj svoje najväčšie hity. 


Paul Frederic Simon sa preslávil ako člen dua Simon & Garfunkel s Artom Garfunkelom. Dvojica má na konte päť štúdioviek - Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), Sounds Of Silence (1966), Parsley, Sage, Rosemary And Thyme (1966), Bookends (1968) a Bridge Over Troubled Water (1970).

Medzi ich hity patria skladby ako The Sound Of Silence, I Am A Rock, Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water, The Boxer či Cecilia. Formácia s prestávkami fungovala do roku 2010. Simon je tiež uznávaným sólovým hudobníkom a skladateľom. Od roku 1965 vydal dvanásť albumov. Na konte má dvanásť cien Grammy, vrátane trofeje za celoživotné dielo. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1990 ako člena dua Simon & Garfunkel a v roku 2001 aj ako sólového umelca. 

Zdroj: SITA, Live Nation CZ
Foto: Myrna Suarez

Súvisiaci interpreti: Paul Simon