V sobotu 16. júla o 13:14 sa vo Vrbovom už po desiatykrát otvoria brány festivalu Vrbovské Vetry. Lahôdkou jubilejného ročníka bude nepochybne vystúpenie českej rockovej legendy Pražský výběr, ktorá na tento rok ohlásila svoj "pravdepodobne posledný" koncert.

Skupina Pražský výběr chystá nový album, ktorý sa bude volať eR (zatiaľ neprezradili dátum vydania ani ďalšie podrobnosti) a megakoncert eR - Last or Forever, ktorý sa uskutoční 7. decembra 2016 v O2 aréne. Pri označovaní koncertu za posledný je kapela zdržanlivá, no ako uviedol vlani v októbri na stretnutí s novinármi Michael Kocáb, pokračovanie kapely v plnej sile už nie je možné.

"My si nijak neceníme tie mediálne finty, že niekto prehlási svoj koncert za posledný. Ale v našom prípade si myslím, že je to viac než pravda. Zdravotný stav členov kapely nie je dobrý a máme svoje aktivity, takže na takýto veľký koncert, aký bude v O2 aréne, to už nevidím," priznal Kocáb.

Vzhľadom k tomuto vyjadreniu je zrejmé, že príležitostí vidieť Pražský výběr naživo už veľa nebude. O to vzácnejší je koncert na 10. ročníku festivalu Vrbovské Vetry, ktorý je jedinou letnou zastávkou skupiny na Slovensku. A možno aj tou poslednou - iné slovenské termíny pred spomínaným megakoncertom v Prahe zatiaľ zverejnené neboli. Naposledy sa skupina slovenskému publiku predstavila v roku 2013 - najskôr v Bratislave, potom aj na Pohode či na košickom festivale Leto v parku.

V sobotu 16. júla môžete vo Vrbovom zažiť aj koncert ďalšej veľkej českej legendy Jasná Páka s Davidom Kollerom za bicími. Festival rozosmejú domáci Vrbovskí Víťazi a roztancuje výnimočné reggae zoskupenie Medial Banana. Nebude chýbať ani Slobodná Európa, či Chiki Liki Tu-a so svojimi Projektami, ktoré budú tentokrát útočiť na bránice festivalníkov časovo neobmedzene, na konci programu.

Neuveriteľne plodný organizátor festivalu Braňo Jobus pokrstí tentokrát dve knižné a jednu CD novinku, ktoré uvedie do života zvuk špeciálne odliateho 50-kilogramového bronzového zvona s vyobrazením samotného pána preccedu Húpacého Kona! O ďalších interpretoch a všetkých detailoch sa dozviete viac na www.vrbovskevetry.sk.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Text: Hudba.sk (zdroj: Whisky/PR + iDnes.cz)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Pražský výběr