Mladý trenčiansky hudobník Jerguš Oravec zverejnil nový klip ku skladbe (You Won't) Get Away, ktorý sa nesie v duchu legendárnych detektívok zo 70-tych rokov. Pozrite si video, v ktorom si dokonca zahral aj samotný Peter Lipa.

"Natáčanie videoklipu bola pre mňa úplne nová skúsenosť. Práve preto som rád, že sa na ňom podieľali ľudia, s ktorými sa poznám už dlhšiu dobu," uviedol Oravec. Klip sa nesie v duchu 70-tych rokov minulého storočia a zobrazuje upútavku na fiktívny detektívny seriál. Jerguš sa v ňom snaží vyriešiť kriminálne prípady obklopujúce Bratislavu.

Novinka pochádza z hudobníkovej štúdiovej prvotiny s názvom Aries, ktorú pokrstil práve už spomínaný Peter Lipa. Ten je jedným z Jergušových hudobných vzorov, s ktorým si už zahral aj na jednom pódiu. "Krst dopadol výborne. Som rád, že ma prišli podporiť hudobné legendy ako pán Lipa či Richard Müller, na ktorých tvorbe som vyrastal. Slovenskej scéne predstavili kvalitnú a inteligentnú hudbu hravým spôsobom, čo u nás momentálne chýba. Mojím albumom sa snažím túto dieru zaplniť," spresnil Jerguš.

"Vlastná tvorba reflektuje moje životné skúsenosti, ktoré boli od ranného veku bezprostredne spojené s muzikou. Preto je môj album osobnejší, pomohol mi nájsť samého seba," dodal. 

videoklip (You Won't) Get Away Zdroj: YoutubeViac záberov z videoklipu nájdete v galérii

Pôsobenie na rôznych festivalových a televíznych pódiách dalo Jergušovi možnosť získať množstvo nových skúseností. Za najväčšiu považuje vystúpenie na jednom z najznámejších európskych festivalov - Sziget. "Do susedného Maďarska si ma pozvali samotní organizátori. Oceňovali najmä moju prácu s gitarou. Teší ma fakt, že aj poctivým koncertovaním a každodennou drinou v skúšobni sa dá získať pozornosť veľkých mien."

Práve technické zvládnutie gitary bolo neodmysliteľnou zložkou pri tvorbe nového albumu Aries. "Vďaka láske k hudobným nástrojom od ranného veku sa mi podarilo skomponovať hudbu úplne samému. Najviac však inklinujem ku gitare. Vďaka nej prepájam zmes mojich myšlienok a emócií do niečoho uchopiteľného," dodal hudobník.

Jerguš Oravec sa narodil v roku 1989 v Trenčíne. Za svoje gitarové začiatky vďačí najmä legendárnej kapele Led Zeppelin a gitare Jimmyho Pagea. V roku 2012 vyhral spolu so svojím projektom 3JOm prestížnu cenu na festivale Blues Aperitiv, kde získal cenu poroty aj cenu divákov a účasť na medzinárodnom bluesovom festivale Blues Alive v Šumperku a v Krakowe. Na albume Aries pracoval niekoľko rokov, počas ktorých sa z čisto bluesového prostredia snaží preniknúť k širšej diváckej kulise.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Matúš Kvas, PR manažér Jerguša Oravca.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Jerguš Oravec