Odkedy sa začalo pracovať na pokračovaní najstaršej filmovej ságy o agentovi Jamesovi Bondovi, špekuluje sa o tom, kto naspieval jeho titulnú skladbu. Pozornosť médií sa od začiatku sústredila najmä na Sama Smitha či Ellie Goulding, no v stávkových kanceláriách nečakane "zamiešala karty" vysoká stávka na Radiohead.

Pri pohľade na kurzy stávkových spoločností vo Veľkej Británii sa javí tohtoročné odhadovanie interpreta titulného songu k novej Bondovke s názvom Spectre oveľa horlivejšie ako kedykoľvek predtým. Neznámy hazardér totiž pred pár dňami stavil 15-tisíc britských libier na to, že skladbu k novej Bondovke naspievala tamojšia kapela Radiohead.

Jej kurz bol vtedy dosť vysoký - 10:1 - no po šialenej jednorazovej stávke sa aktuálne poradie favoritov zmenilo v prospech alternatívnej kapely. Jej fanúšikovia a najmä fanúšikovia Jamesa Bonda by však určite boli veľmi prekvapení, keby Radiohead skladbu naozaj nahrali. Hoci v minulosti dostali pri nahrávaní titulných skladieb priestor aj rockeri (Chris Cornell, Jack White), stále zostáva vysoko nepravdepodobné, že by po Adele a Alicii Keys tento rok v očakávanom hollywoodskom filmovom trháku spieval Thom Yorke. A kapela nijakým spôsobom nenaznačila, že by sa niečo také malo stať.

Radiohead (6:4)
Sam Smith (2:1)
Ellie Goulding (4:1)
Adele (5:1)
Lana Del Rey (14:1)
Lorde (14:1)
Coldplay (33:1)

Najviac indícií poskytla Ellie Goulding

Najreálnejšou voľbou je podľa hudobných médií Ellie Goulding. Dohady o svojom prínose k soundtracku 24. filmu o agentovi Jamesovi Bondovi, ktorú uvedú do slovenských kín v novembri, spustila ona sama. Najprv na Twitteri, keď začiatkom júla zverejnila iba názov filmu o agentovi 007 Žiť a nechať zomrieť (v origináli Live and Let Die, 1973). Tento týždeň však domnienky ešte viac umocnila, keď na Instagrame ukázala svojim fanúšikom fotografiu spred Abbey Road Studios. Speváčka na nej vyzerá akoby práve odchádzala zo štúdia, kde Adele pred tromi rokmi nahrala Skyfall, zatiaľ posledný "bondovský" hit.. Medzičasom jej manažéri vysvetlili fotografiu tým, že speváčka vo vychýrenom nahrávacom štúdiu pracovala na svojom treťom štúdiovom albume.

Interpretka, ktorá momentálne hviezdi s formáciou Major Lazer a reggae spevákom Tarrusom Rileym v singli Powerful, už má svoje skúsenosti so soundtrackmi. Naposledy vo februári predstavila skladbu Love Me Like You Do k filmu 50 odtieňov sivej. Predtým to však boli piesne Beating Heart k filmu Divergencia (2014), Mirror k časti Skúška ohňom (2013) štvordielnej série Hry o život a taktiež How Long Will I Love You zo snímky Lásky čas (2013). Svoj úplne prvý soundtrack mala za sebou už v roku 2012, keď k druhej časti filmu Twilight: Úsvit poskytla kúsok Bittersweet.


Sam Smith: Určite to nebudem ja

Nástupcom Adele sa mal podľa pôvodných tipov stať Sam Smith. Ten však zakaždým takéto špekulácie vyvrátil. Naposledy tak spravil v rannej šou britského rádia Capital FM, pričom opäť len "prihrial polievku" fanúšikom Ellie Goulding. "Nemám poňatia. Ľudia si myslia, že to budem robiť ja, ale v skutočnosti ani neviem, čo sa deje. Myslím to smrteľne vážne. Už by som to teraz asi vedel! Počul som, že to bude robiť Ellie Goulding, ale počul som aj veľa iných vecí. Určite to nebudem ja," povedal interpret nového singla Omen dvojice Disclosure.

Medzi ďalšími potenciálnymi interpretmi skladby sa skloňujú samotná Adele, ale aj Lana Del Rey, Lorde, Ed Sheeran či dokonca Miley Cyrus. Dátum premiéry nového singla z dielne Bondoviek nateraz nie je známy. Režisér snímky Sam Mendes identitu speváka alebo speváčky spievajúcej úvodnú znelku filmu Spectre pozná už od decembra 2014.


Autor: Marek Majzon (zdroj: NME.com, DigitalSpy.co.uk)
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding, Sam Smith