Česká kapela Bratři Ebenové, ktorú tvoria Kryštof, Marek a David Ebenovci, nahráva nový album. S jeho tvorbou im pomáhajú gitarista Pavel Skála i zvukári Pavel Bohatý a Brit Phill Brown, ktorý štúdiovku mixuje. Posledný menovaný spolupracoval s Led Zeppelin, Davidom Bowiem, Bobom Marleym, Jimim Hendrixom, Pink Floyd či Dido.

Hotová štúdiovka s názvom Čas holin by mala vyjsť 1. októbra. Jej krst sa uskutoční 19. a 20. novembra v Divadle Studio DVA v Prahe. "Ťažko povedať, čo je väčší zážitok, či sledovať ten proces mixovania alebo tie večery, ktoré nasledujú. Je to ohromná zábava rozprávať sa s niekým, kto väčšinu hudobných ikon, ktoré sme ako chlapci milovali, pozná osobne. A už vôbec by nám nenapadlo, že by sme mohli s niekým takým pracovať na našom albume," vyjadril sa pre portál iDNES.cz Marek Eben.

Bratři Ebenové hrajú folk, rock a jazz. Na konte majú albumy ako Malé písně do tmy (1984), Tichá domácnost (1995) či Chlebíčky (2008). Marek Eben pôsobí aj ako herec, moderátor, skladateľ a textár. Hral napríklad v snímkach Kam doskáče ranní ptáče (1987), O třech stříbrných hřebenech (1991) alebo Kocourkov (1992). Zložil tiež hudbu k niekoľkým filmom.

Zdroj: SITA
Foto: Bratriebenove.cz

Súvisiaci interpreti: Bratři Ebenové