Originálny videoklip ku skladbe, ktorá spája minulosť a súčasnosť. To je nové slovenské animované video režiséra Andreja Kolenčíka. Práve jemu zverila hudobná dvojica Robert Pospiš a Martin Sillay skladbu z výborne prijatého albumu Balady. Pozrite si klip v exkluzívnej slovenskej premiére na Hudba.sk!

Vznik videoklipu podporili prostredníctvom crowdfundingového projektu samotní fanúšikovia hudobníkov.  

"Koncept aj realizácia videa bola výhradne v rukách Andreja Kolenčíka. Vybrali sme pieseň V tom šírom poli, pretože má naozaj silný emotívny text a charakteristickú atmosféru. Chceme priniesť niečo nové, neopozerané a neopočúvané, no najmä hodnotné. Nápad vytvoriť animovaný videoklip sa nám jedného dňa jednoducho zaryl do hlavy. Radi kombinujeme na prvý pohľad nekombinovateľné, dávame veciam nový ráz a oslovujeme k spolupráci kvalitných domácich umelcov. Preto nás láka prepojenie novej verzie folklórnej piesne a atmosferického videoklipu. Tento príbeh sa začal nahratím a vydaním albumu Balady. Aj keď ide už o naše tretie spoločné CD, až teraz sme si splnili jeden z hudobníckych snov," uviedol Robert Pospiš.

Jedenásť známych ľudových piesní z rôznych kútov Slovenska sa v ich podaní zmenilo na zmes folku, blues, či alternatívneho rocku. "Za konečný výsledok vďačíme aj skvelým muzikantom - violončelistovi Romanovi Harvanovi a bubeníkovi Jurajovi Šušanikovi," objasňuje cestu k animovanému videoklipu ku skladbe V tom šírom poli Robert Pospiš.

O samotnom klipe hovorí režisér Andrej Kolenčík: "Na pozadí príbehu jednej obyčajnej vraždy sa objavujú súčasné slovenské témy ako alkoholizmus, hlavohrudizmus, konzervatizmus, hracie automaty ale aj folklór, JRD a príroda. Inšpirácia pochádza zo samotnej balady, ktorá je temná a poetická zároveň."  



Robert Pospiš a Martin Sillay spolu so svojou kapelou v súčasnosti prezentujú nový koncertný program Balady. Oficiálnym začiatkom koncertného turné bolo augustové vystúpenie v bratislavskom klube Fuga. "Tešíme sa na možnosť predviesť naživo nový koncertný materiál, navyše s hudobníkmi, ktorých si vážime," pozýva na pripravované vystúpenia Robert Pospiš.

Ďalšie koncerty pokračujú od polovice septembra až do polovice januára budúceho roku. "Veríme, že klip Andreja Kolenčíka zaujme poslucháčov rovnako ako nás a prídu nás podporiť aj na živé vystúpenia," uzatvára Martin Sillay. Celý album dvojice si môžete vypočuť TU.

Termíny najbližích vystúpení: 

17.9. – Trnava, Music a Cafe
23.9. - Prešov, Christiania  
24.9. – Košice, Halmi Caffe  
7.10. – Bátovce, Divadlo Pôtoň
14.1. – Žilina, Klub Kolečko.

Zdroj: Real Music House
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Robert Pospiš/Martin Sillay