„Tu máš kľúče! Zatvrdni si pod tou svojou starou károu, ja odchádzam!“ Možno i takéto myšlienky trielia hlavou mladej tmavovlasej krásky, ktorá podáva namiesto „kľúča č.

„Tu máš kľúče! Zatvrdni si pod tou svojou starou károu, ja odchádzam!“ Možno i takéto myšlienky trielia hlavou mladej tmavovlasej krásky, ktorá podáva namiesto „kľúča č. 14“ svojmu bývalému kľúče od jeho domu a odchádza. Približne takto vyzerá úvod videoklipu k najnovšiemu hitu Erosa Ramazzottiho, Un Emozione Per Sempre, ktorý je predzvesťou jeho aktuálneho albumu nazvaného jednoducho 9.
Postavu muža bravúrne zvládol sám Eros, meno krásky je verejnosti neznáme. Jej osud však nie. Zatiaľ čo Eros neveriacky za ňou pozerá, ona odchádza do neznáma. Cestou stretá množstvo mužov. Chlap sediaci na ceste, so somblérom v čele, čašník v bare pri ceste, opitý muž v tom istom bare i hráč na gitaru stojaci pod stromom na rohu ulice. Zaujímavé je, že v každom mužovi vidí táto kráska chlapa, od ktorého pre malou chvíľou odišla. Sama si to uvedomuje natoľko, že sa s nádejou vracia do baru, v ktorom jej pred chvíľou po hrudi stekal prameň čírej vody. Tam je už za pultom ale úplne iný človek. A tak nasadá do auta a odchádza. Ostáva za ňou iba zvírený prach.
„Emócie však ostávajú navždy“. Pomedzi „jej“ minúty môže divák vzhliadnuť spievajúceho Erosa, vo všetkých už vyššie spomenutých úlohách. Ten chlap má tento rok štyridsať. Dámy tvrdia, že nestratil nič zo svojho šarmu, chlapi usudzujú, že nestratil nič zo svojho hudobného talentu. Pravdu majú všetci. Pesnička je presne taká, akú od Ramazzottiho očakávajú jeho priaznivci. Zvuk klavíra je posunutý do úzadia, prevláda gitara. Nejde o pôsobivú pomalú skladbu, čo je výhodou. Pesnička je v strednom, veľmi príjemnom tempe. Nič iné, než to, čo Eros ponúkal doteraz. A i napriek tomu to neuráža a je to veľmi kvalitné. Rovnako ako naozaj dobre spracovaný videoklip k tejto skladbe.
Do vydania nového albumu Erosa Ramazzottiho ostávajú doslova hodiny. Po trojročnej tvorivej prestávke tohoto celosvetovo známeho Taliana, to bude určite veľká udalosť pre všetkých jeho fanúšikov. Neostáva nič iné, než konštatovať, že ak bude celý album taký dobrý, ako pilotný singel, je sa na čo tešiť.

Zdroj: TASR