V utorok 29. apríla sa v bratislavskej hale NTC odohral posledný koncert slovenského turné zoskupenia Team, s názvom The best of tour 2008. Čas dvadsiatich rokov od vydania prvého albumu prišli osláviť veľkolepo. Šou ponúkala svetelné efekty, vodnú stenu, ale hlavne dobrú zábavu. Pódia sa najprv zhostili predkapely No Gravity a Peter Cmorik band.

Už krátko pred siedmou hodinou večernou zazneli prvé tóny bratislavských No Gravity. Tí sa po troch rokoch odmlky pripomenuli slovenskej hudobnej scéne vydaním ostatného albumu s názvom The beast of 2007. "Slovenskí Linkin Park", s akým pomenovaním sa kapela často stretáva, ponúkli piesne ako 'Tretie oko', 'Running to Atlantis' či 'Stanem sa'.

Po polhodinovom vystúpení sa predstavila ďalšia predkapela na čele s víťazom súťaže Slovensko hľadá SuperStar II, Petrom Cmorikom. Okrem neho sa nástrojov zhostili i Martin Gašpar (basa), Juraj Tatár (klávesy), Marcel Buntaj (bicie) a Juraj Kupec (gitara). Svoju koncertnú polhodinku začali piesňou 'Čakáme', zazneli i 'Som nad vecou', 'Nemusíš sa báť', či 'Me and you'. Najväčší úspech však zožali skladby 'Čo to znamená' a 'Dážď', ktoré si spolu s kapelou odspievalo i celé publikum. To vyjadrilo svoju vďaku nielen za lepší zvuk než pri predchádzajúcich No Gravity, ale aj za atmosféru ešte stále sa zapĺňajúcej haly NTC.

Prišli. Skupina Team sa po šiestich úspešne precestovaných slovenských mestách dostala aj do Bratislavy. Počas vyše 90-minútového vystúpenia, ktoré sprevádzala i svetelná šou či vodná stena vypustila zo svojho hudobného repertoára prierez piesní za posledných dvadsať rokov. Na svoje si teda prišli mladšie i staršie ročníky. Úvodnou sa stala pieseň 'Ako málo', krátko po nej už publikum vykrikovalo, aký má 'Prievan v peňaženke'.

Zdá sa, že Team si pre publikum pripravili jeden hit za druhým. 'Nemám čo stratiť', 'Držím ti miesto', 'Severanka', 'Krátke lásky', 'Je to vo hviezdach', to je len zlomok piesní, ktoré Team ponúkli.

Koncertnou novinkou bolo i prevedenie piesní tak ako ich nepoznáte, do unplugged verzií. Počas koncertu zaznela i pieseň s názvom 'Preč, preč', ktorá síce pochádza zo sólového albumu speváka, no jej zaradením rozhodne nepochybili. Publikum reagovalo každou piesňou čoraz hlasnejšie. Na odchod kapely z pódia tak pochopiteľne nezareagovali nadšene.

Po dlhom skandovaní publika sa kapela vrátila naspäť na pódium so slovami speváka Paľa Haberu: "My sme to aj tak trochu očakávali, tak sme si pre vás niečo pripravili". So slovenským publikom sa teda rozlúčili piesňami 'Reklama na ticho' a 'Kým ťa mám'. Atmosféru The best of tour 2008 ešte budú môcť zažiť aj susední Česi. A hoci ubehlo presne dvadsať rokov od vydania prvého albumu Team, elánu a radosti z hrania im určite neubudlo.

Text: Eva Brezovská
Foto: Magdaléna Vinterová