Bratislavská Sibamac Aréna Národného tenisového centra privítala ďalšiu hviezdu hudobného neba, tento krát toho talianskeho. Zucchero, vlasným menom Adelmo Fornaciari, má na konte viac než desiatku albumov. Medzi nimi i najnovšiu výberovku 'All the best', ktorej názov ponechal i svojmu turné. Držiteľ Grammy ako Umelec roka sa v Bratislave zastavil so svojou kapelou v stredu 7. mája.

Koncert sa začal pätnásť minút po ôsmej hodine večernej a to hneď naplno, bez predkapely. Zábave a kvalite koncertu to však neubralo. Prvé tri piesne, ktorá sa niesli skôr v pomalšom, akustickom duchu, Zucchero (v preklade "cukor") odsedel na kresle. Po jeho odložení tak mohla začať pravá, väčšinou tanečná zábava.

Medzi najtanečnejšie patrili hlavne 'Baila Morena', 'Un Kilo' či 'Cuba Libre'. Okrem nich zazneli napríklad i 'Amen', 'I Won't Let You Down'‚ 'Un Kilo', 'Nel cosi blu', 'Bacco Per Bacco' či cover verzia hitu The Korgis - 'Everybody´s Got To Learn Sometime'.

Zucchero počas svojej kariéry spolupracoval s množstvom svetoznámych hudobníkov. Zvučné mená ako Elton John, Bono, či Eric Clapton sú dôkazom toho, že o pochybnostiach o jeho hudobnom či speváckom nadaní nemôže byť ani reč.

Jeho radosť z hudby bola evidentná i počas bratislavského koncertu. Po boku charizmatického Taliana s prekrásnou farbou hlasu stáli aj v stredu ďalší hudobníci, ktorí sa počas celého večera snažili vytvárať dobrú zábavu. Na svoje si však mohli prísť i milovníci majstrových gitarových sól.

Po takmer 80 minútovom koncerte sa s Bratislavou rozlúčili, avšak nechali sa zavolať publikom a to hneď dvakrát. S prvým návratom so sebou priniesli skôr pomalšie 'Menta E Rosmarino' a 'Miserere' v pôvodnom znení s Lucianom Pavarottim. Druhý návrat bol viac než len pravdepodobný, pretože počas celého večera ešte nezaznela najviac očakávaná 'Senza Una Donna', ktorú si publikum naozaj aj vykričalo. S Bratislavou sa ešte rozlúčili tanečnejšou 'Per Colpa Di Chi', ktorá rozhýbala skoro každého.

Príjemná a hlavne úsmev prinášajúca atmosféra tak ukončila jednu časť Zuccherovho All the best tour. Najbližšie zastávky jeho turné budú patriť Nemecku, Luxembursku či Írsku.

Text: Eva Brezovská
Foto: Igor Daniš