Po úspechu nového hudobného projektu, ktorý počas leta priniesol do troch slovenských miest 24 hodín hudby zadarmo, prichádza T-Mobile Music City aj do hlavného mesta. Zvučné mená ako Richard Müller, Jana Kirschner alebo britská formácia Kosheen - spolu viac ako 30 hudobných špecialít, spevákov a dídžejov - čaká divákov 22. novembra 2008 na siedmich pódiách po celom meste.

T-Mobile Music City videlo počas augusta a septembra v Prešove, Martine a Banskej Štiavnici spolu takmer 45 000 ľudí. Neobvyklý hudobný projekt, ktorý na 24 hodín obsadí mesto hudbou, prichádza 22. novembra 2008 aj do Bratislavy.

Dramaturgia Music City je "šitá na mieru" každého mesta. Bratislava a jej náročné publikum zažije výber toho najlepšieho z domácej aj zahraničnej súčasnej hudby, rozdelenej podľa obľúbených žánrov na dve pop-rockové pódiá, jedno hip-hopové a tri pódiá s tanečnou hudbou.

Na pop-rockovom pódiu v PKO vystúpi Richard Müller, ktorý sa po troch rokoch odmlky objavil tento rok na koncertnom pódiu iba dvakrát. Svoje známe hity tu zaspieva aj Robo Grigorov a Jana Kirschner. Alternatívnu domácu hudobnú scénu budú zastupovať skupiny Diego a Lavagance. Špička domácej alternatívy vystúpi aj vo večernom programe A4 - nultého priestoru, kde sa predstaví Longital a Chiki Liki Tu-a.

Druhá sála PKO sa zmení na tanečný stage "Do tanečnej_2", ktorý odštartuje DJ Venczek. Najväčším ťahákom je známa britská formácia Kosheen, ktorá zahrá dídžejský set so speváčkou Sian Evans. Za domácu scénu sa predstavia legendy slovenskej techno scény – DJ Toky a Mike Pop, ktorí však výnimočne pre túto príležitosť budú hrať houseovú hudbu, ďalej španielska dídžejka Clara Moto a DJ Loktibrada.

Hip-hopový stage premiérovo oživí verejnosti doteraz neprístupný priestor Cvernovky na Trnavskej ulici. V industriálnom priestore bývalej fabriky vystúpia českí raperi Indy & Wich a domáca prvá liga: Vec, H16 a Čistychov. Okrem raperov sa predstaví rakúske duo DJ Crum a Chrisfader aka C&C Musicfactory – majstri turntablismu v dídžejskej exhibícii.

Keďže novembrové počasie už nedovolí ponúknuť hudbu ľuďom na námestiach a voľných plochách, projekt Music City sa v Bratislave kompletne presunie do hál a klubov, stále však pre všetkých obyvateľov i návštevníkov mesta zadarmo. Koncerty, tanečné párty a diskotéky pokračujú v kluboch A4 – nultý prietor, Nu Spirit bar, Sparx a v Subclube. Celá akcia štartuje 22. novembra na pravé poludnie v Nu Spirit bare a končí o 12.00 na druhý deň v Subclube.

Rock/Pop - Stage PKO_1:

19:00 - Diego
20:00 – Lavagance
21:00 – Robo Grigorov
22:00 – Jana Kirschner
23:00 – Richard Müller

A4 - nultý priestor, Nám. SNP 12
20:30 – 24:00 Special T-Mobile Music City Night s Longital a Chiki Liki Tu-a

Dance - Stage „Na tanečnú“ PKO_2:

21:00 – Venczek & Facet
22:30 – Clara Moto (ES)
24:00 – Kosheen (UK) (DJ set + Live PA feat. Sian Evans)
02:00 – Toky & Mike Pop (special b2b house set)
03:30 – Loktibrada (Olga+Jozef/LFB – minimal techno / techhouse set)

Nu Spirit bar, Medená 16
12:00 – 04:00 Paul Murphy (GB) & Nu Spirit resident DJs

Sparx, Cintorínska 32
22:00 – 04:00 PokecLive with Dj Zoli

Subclub, Nábr. arm. gen. L. Svobodu
05:00 – 12:00 Official After Party

Hip-Hop - Stage Cvernovka / Trnavská cesta

20:00 - Vec
21:00 - H16
22:00 - DJ Crum und DJ Chrisfader a.k.a. C&C Musifactory (AT) (DJ Exhibition)
22:20 - Indy & Wich (CZ)
23:30 - Čistychov
00:30 - DJs: Grimaso, Tager, Yanko Král

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Vidan z usporiadateľskej spoločnosti T-Mobile Slovensko, a.s.

Súvisiaci interpreti: Diego, Jana Kirschner, Kosheen, Lavagance, Richard Müller, Robo Grigorov