Krst nového albumu electro-popovej kapely Noisecut mal už od svojho začiatku veľkú konkurenciu, a to masovú akciu organizovanú jedným z mobilných operátorov, ktorá prebiehala po celom meste. Aj napriek tomuto faktu sa klub Randal zaplnil temer do posledného miesta, čo len potvrdzuje kvalitu interpretov hrajúcich v ten večer.

Na zahriatie vystúpili Nové mapy s nemalým priehrštím piesní, ktorými rozhýbali publikum presne natoľko, aby ich len pár minút po skončení nasledovali Noisecut. Hneď na úvod ponúkla kapela jednu z najväčších lahôdok albumu – skladbu 'Elefant' – uvádzanú viacerými kritikmi i samotným producentom Ecsonom Waldesom (Jiří Paška) za pomyselný top albumu 'BLIIIZKO'. V duchu novej platne sa niesol aj ďalší priebeh koncertu, pričom odzneli aj staršie piesne zo štúdioviek 'Deň za dňom' (2005) a 'Landscapes' (2003).

Podľa slov samotnej kapely bol playlist viac, či menej variovaný počas turné – posúďte sami:

1. Elefant
2. Svitá
3. V snehu
4. Nocou
5. Nový deň
6. V hlave
7. Rieka
8. Ways of Living
9. Zem stíchla
10. Ako ďalej
11. Úlomky
12. Po zotmení
13. Neviem ťa nájsť
14. Vesmírna cesta
15. Deň za dňom
16. Blízko
17. Potrebujem čas

V priebehu koncertu bol album 'BLIIIZKO' pokrstený už spomínaným Ecsonom Waldesom, ktorý sa ujal svojej dobrovoľnej povinnosti zaujímavým spôsobom - hodom CD do publika za nadšeného potlesku prítomných fanúšikov. Rozhovor s ním vám prinesieme už onedlho. Poslednými tónmi piesne 'Potrebujem čas' sa zavŕšilo turné NOISECUT BLIIIZKO TOUR_FM, ktoré bolo započaté 3. októbra v trnavskom Artklube.

Afterpárty v Randale pokračovala do skorých ranných hodín za zvukov Ear Drum Kru a EDK Soundsystem.

Viac fotografií z podujatia nájdete vo fotoreporte.

Text: Miroslav Meňhert
Foto: Magdaléna Vinterová

Súvisiaci interpreti: Noisecut