Svoj jediný koncert v Bratislave v roku 2009 odohrala včera Dorota Nvotová. Miestom konania bol bratislavský hudobný klub Randal. Rovnako tomu bolo aj takmer pred rokom (8. októbra 2008), pri záverečnom vystúpení v rámci jej minuloročnej koncertnej šnúri, Sila vzlyku tour 2008.

Pred hlavným programom večera patrilo pódium od 21:00 bratislavskej formácii Forent.

Svojim zhruba 30-minútovým playlistom sa starali o úvodné nabudenie dovtedy riedko zaplneného priestoru prezentovaním svojej punk-rockovej tvorby.

Rodáčka z Považskej Bystrice, ktorá 27. októbra oslávi svoje 27. narodeniny, sa s polhodinovým oneskorením predstavila fanúšikom so svojou kapelou Dorota Nvotová & Band v zložení Dorota Nvotová (spev, klávesy), Tomáš "Tomky" Vagaský (gitara), Martin Stempel (basgitara) a Teo Heriban (bicie). Spoločnosť im pri niektorých skladbách robila na pódiu Dorotina mladšia sestra Tereza Nvotová.

Od 22:15 odohrali takmer presne hodinový koncert obohatený jedným prídavkom. Jeho program venovala svojim dvom sólovým albumom, 'Dorota Nvotová' (2004) a 'Sila vzlyku' (2008). Koncert svojich dcér si spolu s už omnoho početnejším publikom prišla vypočuť aj ich mama, herečka Anna Šišková.


Dorota Nvotová: 'Búrka' (Live @ Randal 2009)

"Slovensko-nepálska" speváčka a herečka sa v poslednej dobe vôbec nenudí, čo sa odzrkadlilo aj na menšom počte koncertov. Popri hraní s kapelou a účinkovaní vo filmoch sa venuje najmä organizovaniu poznávacích expedícií vo svojom novom domove, Nepále. Okrem toho si pod svoje ochranné krídla vzala deti z nepálskeho sirotinca "Happy Home", ktorím môžu podľa jej slov na diaľku pomáhať aj dobrí ľudia zo Slovenska.

"Keby niekto chcel prispieť mojim detičkám, na stránke DorotaNvotova.sk je preklik na web-stránku toho decáku. Sú tam v takých podmienkach, že aj 300 korún pomôže, keď niekto môže poslať", vyjadrila sa Dorota svojho času v jednom zo svojich rozhovorov.

Dorota v priebehu leta dotočila aj svoj prvý tohtoročný film v taliansko-českej koprodukcii "Případ nevěrné Kláry" s režisérom Robertom Faenzom a iba nedávno, na konci leta druhý, slovenskú komédiu "Mŕtvola musí zomrieť" s režisérom Jozefom Paštékom.



Text: Igor Daniš
Foto & video: autor

Súvisiaci interpreti: Dorota Nvotová