Viac ako dvadsiatka hitov, vypredaná sála, energiou nabité publikum, nečakaný hosť a rockové šialenstvo. Takto vyzeral piatkový (30.4.) záverečný koncert prešovskej formácie IMT Smile, ktorá v rámci šnúry 2010: Odysea Dva Tour odohrala osem koncertov. Turné populárnej prešovskej kapely videlo dohromady približne pätnásťtisíc ľudí.

Len máloktorému slovenskému interpretovi sa v súčasnosti podarí zaplniť koncertný priestor, akým je bratislavský Park kultúry a oddychu (PKO). Prešovskej skupine IMT Smile sa ho podarilo vypredať 18 dní pred samotným vystúpením. Kapela okolo speváka a hudobníka Ivana Táslera to navyše dokázala napriek tomu, že v ten istý deň sa v hlavnom meste Slovenska konalo niekoľko hudobných akcií, na ktoré sa nevyberalo vstupné ako Bratislavský majáles či Trafo parkotéka.

Úvod večera patril začínajúcej slovensko-českej skupine Popcorn Drama, ktorá odohrala všetky skladby zo svojho promo CD s názvom Dramatrax 2010. Tento nosič bol priamo v sále voľne dostupný. Tí, ktorých rockové vystúpenie kapely presvedčilo, si ho s chuťou odniesli so sebou.

Očakávaná vynikajúca atmosféra zaplavila sálu už pri úvodnej skladbe Bozk, ktorú si spolu s Ivanom zaspievalo celé publikum. Túto podporu od fanúšikov cítila kapela počas celého večera. Nadšený dav totiž poznal každé jedno slovo. Akoby aj nie, veď Prešovčania majú na svojom konte hit za hitom. Nechýbali skladby 'Opri sa o mňa', 'Duch človeka', 'Nič nie je isté', 'Kapela', 'Úprimnú sústrasť', 'Tajné milovanie' či 'Niekto ako kráľ'.

Prekvapením pre publikum bol špeciálny hosť koncertu Peter Lipa, ktorý si s Ivanom zaspieval ich spoločnú pieseň Čo bude, ktorá otvára nový album '2010: Odysea Dva'. Príjemných prekvapení si diváci v PKO užili ešte niekoľko. Jedným z nich bol aj príchod Petra Riavu z vydavateľstva Universal Music, ktorý kapele odovzdal zlatú platňu za predaj aktuálneho albumu, ktorý je vonku iba mesiac.

Ďalším spestrením bola interpretácia už spomínanej skladby Úprimnú sústrasť, počas ktorej sa v strede publika objavil saxofonista Mário "Gapa" Garbera spolu s Ivanom Táslerom. Obaja prešli priamo cez vriaci kotol fanúšikov až na pódium. Rozvášnený dav si tak mohol hudobníkov vychutnať skutočne zblízka. A na samotnom spevákovi bolo vidieť, že si to užíva minimálne tak silno ako jeho priaznivci.

Popri hitoch kapely dostali priestor aj skladby z Ivanovej sólovej platne. Na žiadnom koncerte, predsa nemôže chýbať hit Len tebe. Naopak, pieseň 'Miluj blížneho', kapela nehráva až tak často, no teraz si ju publikum mohlo naplno vychutnať v pôvodnej albumovej verzii. Pretože podľa slov Ivana Táslera, práve v tejto zostave hudobníkov prišiel ten správny čas odohrať skladbu v jej elektronickej podobe.

Zo starších skladieb ešte odzneli piesne 'Nedá sa ujsť', 'Vyvedený z miery', 'Veselá pesnička', či 'Ľudia nie sú zlí'. No nechýbali ani exotické rytmy, ktoré kapela predviedla v skladbách 'Besame mucho' a 'Exotika'. Z nového albumu odznela ešte výborná skladba 'Spravodlivosť' a romantická pieseň 'Letná'. Napriek tomu, že album je ešte stále čerstvý, si nové texty zaspievali aj fanúšikovia vo vypredanej hale. Počas večera si mohli vychutnať aj pieseň 'O cestách', ktorá nepatrí do bežného playlistu kapely.

No ani dvadsiatka odohraných skladieb rozvášnenému davu nestačila. IMT Smile ešte ani nestačili zísť z pódia a už si mohli vychutnávať burácanie publika, ktoré nemalo v pláne pustiť ich len tak ľahko preč. Hudobníci sa nenechali dlho prosiť, odohrali ešte dva prídavky – obľúbenú pieseň 'Mám krásny sen (Hawaii)' a nestarnúci hit 'Nepoznám'.

IMT Smile odohrali dvojhodinový koncert, počas ktorého odovzdali fanúšikom obrovskú dávku energie a úsmevu. Všetci návštevníci, museli odchádzať maximálne spokojní. To čo táto prešovská formácia predviedla, sa len tak hocikedy nevidí. Bol to skutočný hudobný zážitok. Pre tých, ktorí sa na tento bratislavský koncert nedostali, je pripravený ešte jeden špeciálny termín – 13. máj 2010. Koncert sa uskutoční v bratislavskom Majestic Music Clube (bývalý Babylon).

Setlist skupiny IMT Smile na koncerte v Bratislave (30. apríla 2010):
1. Bozk
2. Opri sa o mňa
3. Duch človeka
4. Nič nie je isté
5. Kapela
6. Úprimnú sústrasť
7. Tajné milovanie
8. Čo bude (featuring Peter Lipa)
9. O cestách
10. Niekto ako kráľ
11. Spravodlivosť
12. Nedá sa ujsť
13. Vyvedený z miery
14. Veselá pesnička
15. Letná
16. Miluj blížneho
17. Len tebe
18. Besame mucho
19. Exotica
20. Ľudia nie sú zlí
Prídavky:
21. Mám krásny sen (Hawaii)
22. Nepoznám

--
Text: Miroslava Kuracinová, SITA
Ilustračné foto: Martin Trenkler

Súvisiaci interpreti: IMT Smile