Najväčšou hviezdou tohtoročných Nu Jazz Dayz_FM je DJ Food. Jeho súčasná tvár Strictly Kev nám porozprával niečo o svojich bizarných začiatkoch s dídžejovaním a tiež ako vyzerá jeho set v súčasnosti. Čítajte rozhovor.

Projektom DJ Food sa už prehnalo veľa mien, dnes si to údajne už len ty?

Áno, v súčasnosti som DJ Food len ja, aj keď na albumoch spolupracujem s mnohými ľuďmi. Projekt DJ Food bol vždy o spoluprácach. Pravdepodobne budem robiť aj s DK. Hoci sme už spolupracovali na množstve rádiových programov, ale nikdy sme sa spolu nedokopali k spoločnej tvorbe. Takže asi niečo spolu skúsime.

Ako DJ si vraj začínal už v roku 1985. Ako vtedy vyzerali diskotéky?

Zvykol som hrávať housové parties so sound systemom, ktorý ani poriadne nefungoval a bol celkom nebezpečný. Vtipné bolo, že sme vždy celú našu spálňu presťahovali niekde na party a potom zase naspäť. Pripadali sme si ako partia bláznov, ktorí chodia po kluboch a nikto poriadne nevedel, že čo chceme a kto sme. Zatiaľ čo svet sa išiel zblázniť z pop music ako Kylie Minogue alebo Bros, my sme v kluboch tlačili acid house, a to už koncom 80-tych rokov! Pamätám si, že svoje prvé vystúpenie som odohral niekde v zapadnutom klube, poriadne pršalo a skoro nikto ani neprišiel. Ale tešil som sa, že konečne nehrám iba v spálni pre priateľov. A tak sa to celé začalo.

Si DJ a robíš aj vlastnú hudbu, ale vraj hudobné nástroje neovládaš.

Skúšal som gitaru, ale nikdy som sa nedokázal naučiť pracovať s prstami. Potom som chcel byť bubeníkom, ale nebolo kde napratať bicie. Takže jediné, čo ako tak viem, je scratching. To som sa naučil už keď som mal pätnásť.

Čo môžeme od teba očakávať na Nu Jazz Dayz_FM?

Bude to veľká tanečná party. Keď hrám, tak síce dávam niečo aj z tvorby DJ Food, ale v podstate sa tomu vyhýbam. Keď som raz DJ, chcem byť DJ. Najskôr naženiem ľudí na parket a potom prejdem hip-hopom, funkom, drum and bassom, technom a dôjde aj na podivný rock. Bude to veľmi eklektické, niečo skôr na tancovanie ako na sedenie a počúvanie.

http://www.djfood.org
http://www.myspace.com/strictlykev

Zdroj: BJD