Hudobno-tanečný ošiaľ v podobe "kočovnej" party Le Grande House sa rozpútal už vo viacerých slovenských mestách. O koncepte týchto podujatí sa môžete dočítať v rozhovore, ktorý Vám prinášame s rezidentmi tejto party - DJom Charliem a DJom Freshom z Charlie Clubbers.

Charlie Clubbers priniesli množstvo zaujímavých tanečných akcií. Ako dlho toto zoskupenie funguje a ako vzniklo?

DJ Charlie: Ako Charlie Clubbers fungujeme skoro dva roky. Chcel som dať dohromady DJov, pre ktorých hudba znamená všetko, hlavne v štýle house. Všetci sme hrávali pravidelne každý víkend v Charlie Clube v Bratislave. Preto aj ten názov.

DJ Fresh: Ako povedal Charlie skoro dva roky fungujeme pod jednou hlavičkou. Na začiatku ma oslovil, aby som si s ním zahral v Charliese. Hrávali sme už pravidelne a na naše akcie chodilo stále viac ľudí, tak sme sa rozhodli spraviť stránku a ľudí o tom informovať.

Ako ste sa dostali k DJingu a čo Vám dáva?
DJ Charlie: Začínal som v deviatich rokoch. Hral som na gitaru, neskôr aj na bicie. Sem tam som sa pridal ku kapele Je to tak a zahral som si s nimi. Hudba bolo to, čo ma v detstve najviac zaujímalo a ostalo mi to až do dnes. Postupne som si začal všímať DJov a motať sa okolo nich a vhupol som do toho. Ten pocit, ktorým ma napĺňa DJing, by som prial zažiť aj iným DJom. Tí, čo ma poznajú, vedia o čom hovorím.

DJ Fresh: Všetko to začalo v desiatich rokoch, keď som dostal možnosť zaobstarať zvuk na koncoročnej party na Základnej škole. DJing mi hlavne dáva energiu a lásku k hudbe, ktorú rád odovzdávam ľuďom na našich party.

Ako dlho sa mu venujete?

DJ Charlie: Už to bude aj 9 rokov.

DJ Fresh: Musím povedať, že som ešte mladý, ale je to už 12 rokov, čo sa DJingu venujem a dúfam, že to potiahnem až do roku 2086.

Spomínate žáner house, ako by ste inými slovami charakterizovali hudbu, ktorú hrávate?

DJ Charlie: Mojou prvoradou zásadou, ktorej sa držím, je hrať veselo, dynamicky, aby to malo melódiu. Prešiel som rôznymi housovými štýlmi, ale dlho ma drží electro house. Uvidíme čo bude ďalej.

DJ Fresh: Štýl, ktorý hrám je latino house s prvkami electra, čo je super na zábavu.

Robíte aj vlastnú hudbu?

DJ Charlie: Možno na dôchodku, haha. Neviem si na to nájsť čas, ale jasne že by som chcel a idem už po tom asi pol roka. Je to ďalšia cesta, po ktorej chcem kráčať.

DJ Fresh: Každý DJ má svoj sen mať vlastný album tak dúfam, že sa mi to niekedy podarí.

Máte nejaký vzor medzi DJmi?

DJ Charlie: Fresh, haha...

DJ Fresh: Na svete je veľa špičkových DJov a určite by sa aj našiel nejaký ten idol, ale ja sa držím pri mojom otcovi, ten je môj vzor, aj keď nie je DJ.

Ako Charlie Clubbers ste zorganizovali množstvo akcií vo viacerých mestách. Prečo ste sa rozhodli pohnúť sa z Bratislavy? Je snáď v Bratislave málo tanečných klubov?

DJ Charlie: Po tých rokoch strávených vo veľkej dedine, sa teším keď prídem niekam inam. Nebolo to rozhodnutie, skôr to prišlo časom, dalo sa to očakávať. Áno, tých dobrých je málo, dúfam sa to časom zmení.

DJ Fresh: V Bratislave som už hral vo viacerých kluboch a keďže rád spoznávam nové kluby a nových ľudí, rozhodli sme sa ísť týmto smerom. Tiež si myslím, že mimobratislavské publikum je niekedy oveľa vďačnejšie.

V tomto roku ste prišli s party Le Grande House. Čo sa skrýva za týmto názvom? Má pre vás nejaký osobitý význam?

DJ Charlie: Áno, pre mňa znamená veľa. A prečo práve tento názov by som zatiaľ neprezrádzal, určite sa to čoskoro dozviete.

Dj Fresh: Le Grande House pre mňa bude vždy znamenať veľa. S touto party som sa mal možnosť predstaviť vo viacerých nových kluboch. Je to pre mňa veľká skúsenosť, za ktorú som vďačný. Tiež si pri slovnom spojení Le Grande House predstavím veľkého leva, ktorého nosím na srdci, ale aj v ňom.

Čím sa party Le Grande House odlišuje od iných houseových parties? Prečo by sa na ňu mali prísť ľudia pozrieť a zabaviť?

DJ Charlie: Rozdiel je hlavne v štýle, ktorý sa tam hráva, a je porovnateľný s veľkými party s medzinárodnou účasťou, čo chceme ľudom priblížiť v ich obľúbenom podniku a v ich domácom meste. Ako nám ľudia písali, ďakujú za party a majú ju bez cestovania.

DJ Fresh: Naša party sa odlišuje od iných akcií práve tým, že sa koná vo viacerých slovenských mestách pod jedným názvom. Ľuďom sa snažíme priniesť kvalitnú a zaujímavú hudbu nabitú energiou, ktorá nie je bežne na akciách hrávaná.

V ktorom meste sa vám zatiaľ hralo najlepšie?

DJ Charlie: Bolo ich už toľko, že je ťažké odpovedať, ale určite sa nájdu tie najlepšie, kde chodia tie najkrajšie ženské stvorenia.

DJ Fresh: V každom meste sa mi hralo veľmi dobre, lebo všade sú príjemní ľudia, ktorí majú radi elektronickú scénu a chuť sa zabávať...

S Le Grande House ste si dali tour po slovenských kluboch. Aký klub je podľa Vás najlepší na Slovensku?

DJ Charlie: Záleží v čom najlepší, podľa vybavenia alebo akí ľudia tam chodia... mám rád svojím spôsobom všetky, každý v niečom inom.

DJ Fresh: S Le Grande House sme prešli už viacero klubov po Slovensku a muším povedať, že všetky boli veľmi príjemné a pekné a preto sa mi v nich hralo veľmi dobre.

Na niektorých podujatiach obohacujete program aj o vystúpenie huslistu a DJa. Ako na to reagujú ľudia? Páči sa im toto spojenie?

DJ Charlie: Myslíš mňa s Peťkom Jasné že sa im to páči, keď sa to páči nám. Ako som už spomínal, mám veľký sklon k hudbe a sám som hudobník. Do budúcna chcem aj toto fanúšikom predstaviť, kde spoločne s Krajniakom budeme tvoriť naozaj "vážnu hudbu" - samozrejme pod houseovou taktovkou. S čím má už naozaj mega skúsenosti a ja mu touto cestou veľmi ďakujem, že si vybral práve mňa.

DJ Fresh: Vystúpenie Charlieho a Petra Krajniaka s jeho elektronickými huslami je pre ľudí veľkým zážitkom, preto aj na toto duo reagujú pozitívnym spôsobom a veľmi sa im to páči.

Ako trávite svoj voľný čas keď práve nehrajete?

DJ Charlie: Na toto som čakal, čo asi málo ľudí tuší, že mám dve detičky. Ako správny tato sa snažím svoj čas venovať rodine, aj preto nemám priestor na vlastnú tvorbu, ale neľutujem toho. Sú mi veľkou oporou.

DJ Fresh: V dnešnej dobe je voľného času veľmi málo, ale keď sa nájde tak ho využívam naplno a to s rodinou, s priateľkou alebo ďalšími koníčkami.

Odkaz našim čitateľom?

DJ Charlie: Verím, že aktivity Charlie Clubbers budú pre Vás príjemnou zástavkou či už na party, alebo klikaním na našich stránkach. Samozrejme vždy ma teší vidieť staré, ale aj nové tváre na našich akciách.

DJ Fresh: Čitateľom by som chcel odkázať, že Charlie Clubbers urobí všetko, čo bude v našich silách, aby naši fanúšikovia zo dňa na deň boli stále spokojnejší.

Rozhovor pre Hudba.sk k zverejneniu poskytla Janka Sahajová, PR manažérka Charlie Clubbers.