Americká kapela Kings Of Leon chce nahrať nový album v Los Angeles. V rozhovore pre agentúru Associated Press to prezradil spevák a gitarista formácie Caleb Followill. "Mohli by sme trocha zmeniť prostredie. Naše prvé dva albumy sme nahrali v L.A., takže sa skúsime vrátiť naspäť a uvidíme, či nás to bude inšpirovať. Ak nie, vždy sa môžeme vrátiť do nášho domáceho štúdia," uviedol.

Hudobník v júni vyhlásil, že kapela bude možno nahrávať v Nashville, v dome z roku 1841, v ktorom býval zvukový technik legendárnej Dolly Parton. "Je to naozaj úžasné miesto a budeme sa to snažiť využiť. Ak to však bude znieť nanič, môžeme prejsť cez cestu do nášho štúdia," povedal vtedy frontman.

Formácia sa v súčasnosti nachádza vo fáze predprodukcie novinky. "Už sme začali s predprodukciou v našom štúdiu. Naším hlavným cieľom je v roku 2016 dokončiť album," vyjadril sa bubeník Nathan Followill. "Toto obdobie si užívame. Samozrejme, vyžaduje si to vždy veľa práce a môže to byť stresujúce, ale sme na tom dobre a baví nás to. Všetci sa nesmierne tešíme, že vytvoríme niečo nové," doplnil spevák.

Skupinu Kings Of Leon tvoria bratia Caleb, Nathan a Jared Followillovci spolu s ich bratrancom Matthewom Followillom. Prvý štúdiový album Youth And Young Manhood vydali v roku 2003. Po ňom nasledovali nahrávky Aha Shake Heartbreak (2004), Because Of The Times (2007), Only By The Night (2008), Come Around Sundown (2010) a Mechanical Bull (2013). Všetky sa umiestnili v prvej päťke britského albumového rebríčka a posledné tri menované i v prvej päťke amerického rebríčka Billboard 200. Medzi najväčšie hity formácie patria piesne Sex On Fire, Use Somebody, Radioactive či Supersoaker.  

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/KingsOfLeon

Súvisiaci interpreti: Kings Of Leon