Spevácka hviezda Beyoncé bude na 47. ročníku Super Bowlu - finále Národnej ligy v americkom futbale (NFL), ktoré sa bude konať v nedeľu 3. februára v New Orleanse, spievať naživo. Sľúbila to na štvrtkovej tlačovej konferencii. Na otázku týkajúcu sa vystúpenia s Destiny's Child odmietla odpovedať.

Tridsaťjedenročná speváčka čelila v ostatných dňoch kritike za to, že 21. januára na inaugurácii amerického prezidenta Baracka Obamu spievala na playback. Aby ale novinárom dokázala, že americkú hymnu ovláda, zaspievala ju naživo hneď na úvod tlačovej konferencie. Beyoncé uviedla, že je perfekcionistkou, na vystúpenia sa dôkladne pripravuje, no pred inauguráciou na skúšanie s orchestrom nemala dostatok času, a preto zvolila vystúpenie na playback.

"Bol to priamy prenos a pre mňa veľmi, veľmi dojímavá šou a jeden z momentov, na ktorý som najviac hrdá, no a zásluhou počasia, prekladania a takmer žiadnej zvukovej skúšky som nebola pripravená podstúpiť také riziko. Bolo to o prezidentovi a jeho inaugurácii a ja som chcela, aby bol pyšný, a preto som sa rozhodla pre prednahratú skladbu, čo je v hudobnom priemysle celkom bežné, a som hrdá na svoje vystúpenie," povedala.

Beyoncé na Super Bowle vystúpi počas polčasovej prestávky. V januári sa objavili správy, že súčasťou vystúpenia bude aj medley najväčších hitov Destiny's Child, no speváčka to nepotvrdila. "Teraz vám nemôžem povedať žiadne detaily. Je mi to ľúto," povedala. Americkú hymnu na podujatí zaspieva Alicia Keys, Jennifer Hudson zase predvedie pieseň America the Beautiful so zborom newtonskej Sandy Hook Elementary School. Súčasťou televízneho programu budú aj vystúpenia kapiel OneRepublic a Matchbox Twenty. V Super Bowle sa na štadióne Mercedes-Benz Superdome stretnú tímy San Francisco 49ers a Baltimore Ravens.

Zdroj: SITA (Reuters)
Foto: AP Photo/Evan Vucci

Súvisiaci interpreti: Beyoncé