Country spevák Gary Allan po prvý raz vo svojej kariére dobyl americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu to s deviatou štúdiovkou Set You Free (2013), z ktorej počas prvého týždňa v USA predal 106-tisíc kópií. Na prvenstvo by mu pritom stačila polovica z tohto množstva.

Štyridsaťpäťročnému Allanovi k jednotke pomohol aj prvý singel z nahrávky Every Storm (Runs Out Of Rain), ktorý je v Spojených štátoch amerických v súčasnosti najhranejšou country pesničkou. V singlovom rebríčku Billboard Hot 100 je s ním spevák na 29. priečke.


Nahrávka Garyho Allena je jednou z dvoch noviniek v top 10 albumového rebríčka. Tou druhou je kompilácia 2013 Grammy Nominees združujúca interpretov nominovaných na prestížnu Grammy, ktorá je na štvrtej priečke. Od 21. do 27. januára sa z nej v USA predalo 41-tisíc kópií.

Svoj najlepší výsledok v kariére dosiahla coloradská folk-rocková formácia The Lumineers, ktorá je s eponymnou nahrávkou už na druhom mieste. Ešte pred týždňom pritom bola na sedmičke. Na trojke je rovnako ako naposledy soundtrack k hudobnej komédii Ladíme! (2012). Prvú päťku amerického albumového rebríčka tentoraz uzatvára kompilácia Kidz Bop s poradovým číslom 23.

Pozrite si TOP 20 aktuálneho amerického rebríčka albumov a singlov

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.billboard.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/garyallan

Súvisiaci interpreti: Gary Allan