Vo svojom vôbec prvom interview, ktoré minulý týždeň zverejnil magazín Rolling Stone, prehovorila dcéra Michaela Jacksona o detstve v Neverlande, o spevákovej bolesti, ale aj tom, že si je istá tým, že z tohto sveta neodišiel nešťastnou náhodou. Rozrozprávala sa tiež o živote v tieni slávneho otca a hľadaní samej seba v tých najhorších časoch.

Dlhoročný redaktor amerického hudobného a šoubiznisového časopisu Rolling Stone Brian Hiatt sa môže pochváliť tým, že ako prvý v hĺbkovom interview vyspovedal dcéru slávneho Michaela Jacksona. Od jeho smrti v roku 2009 sa síce viackrát objavila v televíznych reláciách venovaných jeho osobe - napríklad v roku 2012 v relácii Oprah's Next Chapter či o rok neskôr v talkshow Ellen DeGeneres - nikdy však neprezradila o sebe a svojej rodine toľko, ako v rozhovore pre Rolling Stone.

Hiatt sa s Paris Jackson, ktorá v apríli 2016 dovŕšila vek dospelosti, stretol ešte koncom novembra v Múzeu smrti v Hollywoode. Nie je to síce miesto, kde by si bežne novinári dohadovali stretnutia s osobnosťami, ale Paris, ktorá si v minulosti prešla veľmi temným obdobím, sa tam podľa vlastných slov cíti dobre. Bola to už jej deviata návšteva tohto múzea. Osemnásťročná kráska sa v rozhovore priznala aj k tomu, že pred štyrmi rokmi bola znásilnená. "Nechcem to príliš rozoberať. Nebol to príjemný zážitok a v tom čase som o tom nikomu nepovedala. Myslela som, že si dokážem poradiť bez cudzej pomoci. Ale s týmito problémami, depresiou a úzkosťou som potrebovala odbornú pomoc."

Svoje problémy a neistoty sa v minulosti niekoľkokrát pokúsila "riešiť" samovraždou. "Nenávidela som samu seba. Nemala som sebavedomie a myslela som, že nič z toho, čo urobím, nie je dobré a už by som ďalej nemala žiť. Pokúsila som sa to spraviť viackrát, ale len raz sa to dostalo na verejnosť," dodala dnes už omnoho vyrovnanejšia slečna, ktorú tento rok čaká herecký debut v seriáli StarJej účinkovanie v dramatickom seriáli z hudobného prostredia oznámili v pondelok zástupcovia televízie Fox, ktorá ho vysiela od minulého roka.

Paris Jackson, 2017 Zdroj: Matt Sayles/Invision/APZ Paris Jackson je už dospelá žena a tento rok odštartuje hereckú kariéru

Čaká tragický osud aj Biebera?

Dcéra kráľa popu má celkom prirodzene k hudbe veľmi blízko. V rozhovore prezradila, že miluje rockové ikony ako Alice Cooper, Mötley Crüe či Nirvana, ale aj Justina Biebera, ako jej rovesníčky. Práve na adresu kanadského speváka, ktorého koncert nedávno navštívila, uviedla, že sa obáva toho, aby nedopadol ako jej otec. Bieber totiž spolupracuje s agentúrou AEG Live, tak ako aj Michael Jackson pri plánovanej 50-koncertnej londýnskej šnúre This Is It, ktorej sa však nedožil. Jacksonova rodina podala na AEG Live žalobu, v roku 2013 však súd rozhodol, že spoločnosť za spevákovu smrť nie je zodpovedná. Paris napriek tomu v rozhovore tvrdí, že táto firma umelcov núti pracovať do úplného vyčerpania, čo sa podľa nej začína negatívne prejavovať aj na mladom Bieberovi. 

Telo mladej rebelky zdobí viac ako 50 tetovaní, pričom prvých deväť je venovaných Michaelovi Jacksonovi, ktorý zomrel v dobe, keď mala len 11 rokov. "Všetci hovoria, že čas zahojí rany. Ale nie je to tak. Len si jednoducho na to zvyknete a naučíte sa s tým žiť. Stratili ste jedinú vec, ktorá pre vás bola dôležitá. Takže viete, že nič horšie sa už stať nemôže," hovorí Paris na margo toho, ako s odstupom času vníma smrť otca, ktorého prítomnosť vraj stále cíti.

Život v izolácii

Jacksonove deti - Paris má o rok staršieho a o necelé štyri roky mladšieho brata - podľa nej dlhé roky vôbec netušili, že ich otec je slávny spevák. "Myslela som si, že sa volá otec, ocko. Nezaujímalo nás, kým vlastne je. Bol pre nás celým svetom a my zas tým jeho svetom. Náš život bol celkom normálny. Mali sme školu a museli sme poslúchať," prezradila Paris. Jej život v ilúzii a neznalosti bol spôsobený aj tým, že prvých sedem rokov svojho života strávila na neslávne známom ranči Neverland. Tu žila v izolácii od zvyšku sveta. Nepotrebovala žiadnych kamarátov, pretože jej stačil milujúci otecko a televízia.

Jej matkou je Debbie Rowe, s ktorou sa Jackson zoznámil, keď pracovala ako sestrička u jeho zubára. Paris má, rovnako ako jej mama, svetlú pokožku a modrozelené oči. Dlhé roky preto musí čeliť špekuláciám o tom, či je alebo nie je skutočnou biologickou dcérou kráľa popu. Ona však v tom má jasno. "Vždy to bude môj otec. Vždy ním bol a bude. Ľudia, ktorí ho poznali skutočne dobre, hovoria, že ho vo mne vidia natoľko, až ich to desí. Som černoška. Otec mi hovoril, že som černoška a mám byť na to hrdá. Prečo by mi môj otec klamal? Verila som mu a neviem o tom, že by niekedy klamal. Ľudia si myslia, že som beloška, pretože mám svetlú pleť. Odkedy mám odfarbené vlasy na blond, vyzerám, ako keby som bola z Fínska."

Deťom povedal, že ho chcú zabiť

Ani po takmer ôsmich rokoch od spevákovej smrti stále nie je celkom jasné, ako a prečo Michael Jackson tento svet opustil. Mnohí jeho priaznivci si stále stoja za tvrdením, že bol zavraždený. Presvedčená je o tom aj Paris Jackson: "Určite. Je to zrejmé. Všetko na to ukazuje. Síce to vyznie ako úplná konšpiračná teória a veľká blbosť, skutoční fanúšikovia aj rodina to vedia. Vedel o ľuďoch, ktorí ho chceli dostať. Stále nám naznačoval to, že niekto po ňom ide. Raz povedal, že jedného dňa ho zabijú." Ako tajomne dodala, momentálne hrá veľmi krehkú hru "na mačku a myš", v ktorej si musí dávať veľký pozor, ak chce docieliť spravodlivosť a očistiť meno svojho otca.

Tvrdenia o tom, že Michael zneužíval deti, jeho dcéra rezolútne odmieta. Mladá blondínka mala asi deväť rokov, keď pochopila, že svet Michaela nevidí tak, ako ho vidí ona. "Predstavte si, že váš rodič pred vami plače kvôli tomu, že ho všetci nenávidia za niečo, čo nespravil. Práve vtedy som celý svet začala nenávidieť. Ako môžu byť ľudia taký krutí?" rozcítila sa v rozhovore. Celý si ho môžete prečítať na Rollingstone.com.

Text: Dušan Marko (zdroj: Rollingstone.com, Hollywoodreporter.com)
Foto: Rolling Stone / Michaeljackson.com (titulná koláž), Matt Sayles/Invision/AP (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson