Žilinská indie-rocková formácia Dave Brannigan sa pripomína s novým EP, ktoré nesie názov Branningan. Sú na ňom skladby, ktoré skupina zložila od vydania svojho debutu Young Creatures (2017), s ktorým sa dostala do longlistu v kategórii Debut roka ankety Radio_Head Awards.

Hudobne si Dave Brannigan stále držia svoj špecifický zvuk, no oproti albumu začali viac experimentovať s klávesmi. Prekvapením sú aj nečakané zmeny tempa a sofistikovanejšie aranžmány. V obehu sú už prvé dve skladby A Wish a Down The Street. Do sveta pánujú vypustiť ešte dve skladby, ktoré budú zverejnené 10. a 24. februára.

A Wish je po Stuck In The Sky v poradí druhou pokojnou skladbou z repertoáru skupiny. "Touto piesňou opisujeme depresívne životné pocity, ale aj to, ako sa s nimi popasovať," hovorí gitarista, spevák a tvorca textu Dušan Škunda. Nosičom hlavnej melódie je vokál, ktorý pri jemne zasnenom zvuku v pozadí dostáva väčší priestor. V nahrávke je použitý zaujímavý kontrast "žblnkajúceho" klávesu a silno skreslenej elektrickej gitary.


Ďalšia vydaná pieseň Down The Street je energickejšia. "V tejto skladbe sa dievča snaží zachrániť chlapca a upozorniť ho na chyby, ktoré koná, ale už zrejme neskoro prejavuje záujem a odpoveď z druhej strany je negatívna," predstavuje pieseň druhý spevák a skladateľ piesní Erik Cingel. Pri počúvaní tejto skladby fanúšikov prekvapí jej štruktúra a nečakané zmeny tempa.

Po vydaní EP odohrajú Dave Brannigan sériu koncertov s mladou energickou kapelou Post-hype. Naplánované sú vystúpenia v Žiline, Prešove, Trenčíne či Bardejove, na ktorých zaznejú aj ich najnovšie skladby.


Redakciu Hudba.sk za kapelu informoval Dušan Škunda. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Michal Janek