Obľúbené klubové noci Rádia_FM pokračujú aj tento rok. Už dnes (1.2.) vystúpi o 21:00 v bratislavskom KC Dunaj vynovená zostava skupiny Noisecut, pre ktorú pôjde o jeden z prvých klubových koncertov po siedmich rokoch. Po nej sa predstavia dídžeji Rádia_FM Mizzi a Galagha a producentské duo Low Key v zostave Juraj Peták a Branislav Bunčák.

"Priznám sa, že som nedúfala, že sa Noisecut ešte niekedy vrátia na scénu. Vrátili sa minulý rok, a to na 10. ročníku Rádiohláv, takže mám veľkú radosť, že aj jeden z prvých klubových koncertov odohrajú práve na akcii Rádia_FM. Značka Rádio_FM Night sa v krátkej dobe dostáva medzi ľudí ako záruka výbornej akcie," poznamenala šéfdramaturgička Rádia_FM Janka Imrichová.

Kapela Noisecut ovládla prvé ročníky Radio_Head Awards a etablovala sa ako jedna z najväčších hviezd slovenskej nezávislej scény. Jej pôsobenie však v máji 2012 nečakane ukončila smrť speváčky Bety K. Majerníkovej. Po rozlúčkovom koncerte, ktorý skupina odohrala v lete toho istého roku s hosťujúcimi vokalistkami na Grape festivale, považovali členovia existenciu kapely za uzavretú. Zmenilo sa to účinkovaním na vlaňajších Rádiohlavách, kde vystúpili s novou speváčkou Norou Ibsenovou, známou zo skupiny Fallgrapp.


Pulzujúce beaty so zmesou world music

Producentské duo Low Key prinesie na klubovú scénu nový zvuk v podobe pulzujúcich beatov kombinovaných s rytmikou perkusií africkej world music, hlbokými basovými linkami a temnými vibráciami. Dídžej a moderátor Rádia_FM Marián Mitaš alias Mizzi rozbiehal rádiové klubové noci Night_FM pred 12 rokmi. Známy je tiež z divadelných dosiek, televíznych obrazoviek a filmového plátna.

Ďalším z vystupujúcich na piatkovej klubovej noci v KC Dunaj bude Galagha, ktorý je jedným z otcov slovenskej drum&bassovej scény. Dobre známy je aj z relácie Scéna_FM a zo slovenských klubových pódií.


Redakciu Hudba.sk informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Noisecut