Bratislavská legenda hard & heavy scény, kapela Dereš, sa po dlhšej odmlke od vydania debutového albumu Na Panské (2016) pripomína s novým singlom Tajné. Po prevažne hard-rockovom albume je v skladbe cítiť návrat k heavymetalovým koreňom.

Skladba začala vznikať už pred viac ako rokom, ale pandémia posunula jej finalizáciu a mix až na druhú polovicu roka 2021. Autorom hudby, ktorá sa nesie v rýchlom tempe a je plná ostrých riffov, je gitarista Ivan "Piviak" Horváth. Text napísal známy slovenský textár Martin Sarvaš, ktorý je podpísaný napríklad pod najväčšími hitmi zo zlatej éry kapely Tublatanka.

Skladbu nahral Dereš v štúdiu Glam Studios hudobníka a producenta Peciho Uherčíka a o mix sa postaral zvukár Ján Machút. Skvelú grafiku na album spracoval Konrád Szimeth z tetovacieho štúdia Wolf Town Tattoo v Bratislave. K energickému singlu, ktorý oficiálne vyšiel v decembri 2021, vzniklo aj lyric video, ktoré sa dá pozrieť na kapelovom Youtube kanáli.


Priaznivci kapely sa tento rok dočkajú aj ďalších noviniek. "Pracujeme na ďalších skladbách a keď situácia dovolí, tak sa fanúšikovia môžu v roku 2022 tešiť aj na ďalšie skladby," prezrádza bubeník kapely Dereš Martin Uherčík.

Nový singel Tajné môžete okrem Youtube počúvať aj na všetkých podstatných streamingových službách ako Deezer, Spotify, Tidal či Apple Music.

Prečítajte si: Comeback ako bič: Dereš zvoláva fanúšikov "na panské" výborným debutom

Redakciu Hudba.sk za kapelu Dereš informoval Martin Uherčík. Správu sme upravili a doplnili. Novinky kapely môžete sledovať na jej oficiálnej stránke www.deres.sk a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Foto/vizuál: Konrád Szimeth